עוגת נס קפה מדהימה ביופיה – הכי טעימה שיש
מתכון של נעמי שושן
הרכיבים-
*המתכון לתבנית עגולה מס׳ 24
לעוגה:
4 ביצים L
½ כוס סוכר
½ כוס קוקוס טחון
כוס אגוזי מלך (לטחון דק דק)
½ כוס פירורי לחם (אפשר חצי כוס אגוזים טחונים במקום)
50 גרם שוקולד מריר (מגורד דק דק)
כפית אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
כפית נס קפה
לסירופ:
3 כפיות סוכר
כוס מים רותחים
לקרם הקפה:
2 גביעים שמנת מתוקה 250 מ"ל
חבילת אינסטנט פודינג וניל
½ כוס סוכר
כפית נס קפה
איך מכינים –
ראשית נתחיל מלהפריד את הביצים, אחר כך בקערת מיקסר עם וו הקצפה
נקציף חלבונים עם סוכר וסוכר וניל עד קבלת קצף יציב.
נוסיף את החלמונים ונמשיך להקציף עוד כמה שניות,
נוסיף בהדרגה אבקת אפייה, נס קפה ונמשיך להקציף.
לבסוף נוסיף את השוקולד המריר, קוקוס, אגוזים ופירורי לחם.
נערבב את כל התערובת בתנועות קיפול עם כף או לקקן בעדינות,
יוצקים את התערובת לתבנית משומנת היטב,
מחממים תנור מראש ל180 מעלות ואופים כ30 דקות בערך,
נבדוק שהעוגה מוכנה בעזרת קיסם שיוצא יבש.
להכנת הסירופ –
נערבב על הגז את המרכיבים עד שהסוכר נמס ויוצקים מעל העוגה כשהיא חמה.
להכנת קרם הקפה-
נכניס את כל המרכיבים של הקרם לקערת מיקסר עם וו הקצפה,
נתחיל להקציף את כל המרכיבים עד קבלת קרם יציב.
נפזר את הקרם מעל העוגה בתבנית וניישר בעזרת לקקן, נפזר מעל שוקולד מגורר.
נכניס למקרר למספר שעות להתייצבות
בהצלחה!
קצת על עוגת נס קפה:
עוגת נס קפה היא עוגה ישראלית מוכרת ואהובה,
משלבת את הטעם העשיר של הקפה והרכות והנעימות של עוגה ביתית.
היא מתאפיינת בטעם קפה עמוק ועשיר,
שמתמזג באופן מושלם עם המתיקות של העוגה.
עוגת נס קפה היא קלה להכנה, ומעוררת נוסטלגיה וזיכרונות מתוקים.
מתאימה לכל אירוע – בין אם מדובר בקפה של אחר הצהריים או בקינוח חגיגי.
טיפים לעוגת נס קפה:
- תמצית וניל איכותית תעניק לעוגה ארומה עשירה וטעם נפלא.
- נוודא כי הביצים בטמפרטורת החדר לפני ההכנה. זה יעזור להם להיטמע בצורה אחידה בבלילה.
- עוגת נס קפה נשמרת היטב במקרר מכוסה בניילון נצמד.
לעוד מתכונים לעוגות לחצו כאן