לביבות הירק הכי טעימות שתטעמו באחריות – אזהרה ממכר
מתכון של May Shteiman
הרכיבים-
2 גזרים קלופים
בצל גדול
2 תפוחי אדמה קלופים
2 קישואים
חופן פטרוזיליה קצוצה
ביצה 1 L
2 כפות פרורי לחם
מרק עוף לפי טעם
מלח לפי טעם
פלפל שחור לפי טעם
איך מכינים –
ראשית נגד בפומפיה או במעבד מזון את הירקות פרט לפטרוזיליה,
נעביר לקערה ונערבב את הירקות עם ביצה, נוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ונתבל לפי הטעם.
לאחר מכן ניצור מהתערובת לביבות,
נמעך כל לביב לסחיטת כל הנוזלים המיותרים,
נחמם מחבת עם שכבה דקה של שמן
ונטגן היטב משני הצדדים להשחמה יפה.
ניתן לאפות גם בתנור, המשיכו לטיפים בהמשך המתכון.
בהצלחה ובתיאבון!
קצת על לביבות ירק:
לביבות ירק הן אהובות ומוכרות בכל בית.
שילוב של פשטות בריאות וטעם משובח,
קלות להכנה ומתאימות לכל הגילאים.
ניתן להשתמש במגוון של ירקות, תבלינים ורטבים.
הבסיס הוא ירקות מגורדים, פירורי לחם, תבלינים וביצים.
לאחר הערבב יוצרים לביבות ומטגנים עד הזהבה.
לביבות ירק הן דרך מצוינת לשלב ירקות בריאים לתזונה שלכם,
הן עשירות בסיבים תזונתיים, ויטמינים, ומינרלים.
הן יכולות להיות ארוחה קלה, מנה ראשונה, או תוספת משביעה.
טיפים ללביבות ירק:
- השתמשו בירקות טריים ואיכותיים, ניתן להשתמש בעוד מגוון של ירקות – בטטה, פטריות ועוד.
- מי שאוהב אפשר כמובן להוסיף עשבי תיבול קצוצים נוספים, כמו כוסברה או שמיר.
- לאחר הטיגון, נניח את הלביבות על נייר סופג כדי לספוג את עודפי השמן.
- אפייה בתנור היא אפשרות בריאה יותר במקום טיגון, נחמם תנור מראש ל-180 מעלות ונאפה כ20-25 דקות, או עד שהן מזהיבות.