מתכונים מהירים צמחוני

חמוצים שיגנבו את ההצגה בכל שולחן

Natasha Kharnam
חמוצים שיגנבו את ההצגה בכל שולחן
מתכון מאת Natasha Kharnam
הרכיבים-
פלפל צהוב
כרובית 1 בינונית
פלפל אדום
3 גבעולי סלרי
פלפל צ'ילי (לאוהבי חריף)
3 גזרים
קולורבי
1/3 כרוב לבן
לפת לבן
למרינדה:
5 כוסות מים
כפית אחת מלח דק לכל כוס מים
3/4 כוס חומץ (או מיץ לימון)
כף סוכר
כפית אחת כּוּרכּוּם
1-2 כפות שמן חמניות
איך מכינים –
ראשית נעבוד על המרינדה-
נרתיח את המים עם מלח, וסוכר,
נכבה את האש, נוסיף כורכום, חומץ, שמן נערבב היטב וניתן למרינדה להתקרר.
לאחר מכן נחתוך את הירקות לחתיכות קטנות,
נעביר את הירקות לצנצנת גדולה, את הצנצנת נמלא במרינדה.
נעביר את הצנצנת למקרר ונפתח למחרת.
יוצא מעולה! בהצלחה!

קצת על חמוצים:

חמוצים הם ירקות שעברו תהליך תסיסה או החמצה
בדרך כלל באמצעות חומץ או מלח
התהליך הזה משמר את הירקות ונותן להם טעם ייחודי
קיימים סוגים רבים ושונים של חמוצים,
הנבדלים זה מזה בסוג הירק, אופן ההכנה והתבלינים המשמשים.
סוגי החמוצים הנפוצים ביותר כוללים:
מלפפונים חמוצים, כרוב כבוש, וזיתים מוחמצים
חמוצים הם מקור טוב לויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.
חמוצים גם ידועים בשל תרומתם לבריאות מערכת העיכול שלנו

טיפים לחמוצים:

  • ניתן להוסיף מגוון תבלינים לצנצנת כמו פלפל שחור, גרגירי כוסברה, עלי דפנה, שום, פלפל חריף ועוד.
  • חשוב לוודא שהצנצנצת אטומה לחלוטין.
  • ניתן להוסיף עשבי תיבול טריים לצנצנת, כמו שמיר, כוסברה או פטרוזיליה.
  • אפשר להשתמש בחומץ יין או בחומץ תפוחים במקום חומץ רגיל.
  • נגיש את החמוצים עם מגוון רטבים, כמו רוטב ויניגרט, רוטב צ'ימיצ'ורי או רוטב יוגורט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *