סיר פרגיות וערמונים ברוטב עשיר ומפתיע
מתכון – Talia Sabag
הרכיבים-
שמן לטיגון
פרגיות כמות לפי התמונה בערך קילו
2 בצלים חתוכים לרצועות
בטטה קלופה וחתוכה לפרוסות
ערמונים
מים רותחים
חבילת פטריות טריות קלופות וחתוכות לרצועות
תבלינים לפי הטעם:
פפריקה מתוקה
כורכום
פלפל שחור גרוס
מלח
ראס אל חנות
אבקת מרק עוף
איך מכינים –
בסיר סוטאז שמתאים גם לתנור –
נטגן את הפרגיות עם מעט שמן כדקה מכל צד ונוציא לצלחת.
לאחר מכן נטגן באותו סיר על אש בינונית את הבצל,
לאחר שהבצל משחים מעט נוסיף את הפטריות ונטגן קלות.
אחר כך נוסיף את התבלינים ונפתח אותם בשמן כ2 דקות,
נוסיף מים רותחים וניתן לרוטב לרתוח,
כשהרוטב מתחיל לרתוח נוסיף את הפרגיות והערמונים,
נכסה את הסיר בנייר אפיה מעט רטוב ונסגור עם מכסה,
נבשל על להבה נמוכה עד לריכוך הבטטה.
לאחר הבישול נחמם תנור מראש מראש ל180 מעלות
ונכניס את הסיר ללא מכסה וללא נייר אפיה עד השחמה קלה.
בהצלחה!