טבעוני מתכונים מהירים צמחוני

פוטטוס שמוסיפים לכל ארוחה – הכי טעימים שיש

Galit Ben Aharon
פוטטוס שמוסיפים לכל ארוחה – הכי טעימים שיש
מתכון – Galit Ben Aharon
הרכיבים-
תפוחי אדמה חתוכים לפלחים שמנים (כמות לפי העדפה)
כפית סודה לשתיה
מים רותחים
רבע כוס שמן
מלח
פלפל שחור גרוס
פפריקה מתוקה
כף מיונז
תבלין לצ׳יפס (לא חובה)
מעט פטרוזיליה קצוצה
גרידת לימון
איך מכינים –
ראשית נחמם מראש תנור ל180 מעלות גריל עליון ותחתון,
לאחר מכן נחמם על הגז סיר עם מים רותחים,
כשהמים מתחילים לרתוח נוסיף כפית סודה לשתיה ונוסיף את תפוחי האדמה,
נבשל את הפלחים במים הרותחים כ5 עד 7 דקות.
אחר כך בקערה נערבב היטב רבע כוס שמן, מלח בנדיבות,
פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, כף מיונז ותבלין לצ׳יפס.
ברגע שתפוחי האדמה סיימו במים הרותחים
נסנן ונעביר אותם בעודם חמים לקערה עם הרוטב.
נערבב בעדינות את תפוחי האדמה ברוטב ונעביר לתבנית עם נייר אפיה,
נאפה בערך 40 דקות עד השחמה יפה, נפזר מעל פטרוזיליה קצוצה וגרידת לימון ונגיש.
בהצלחה!

קצת על פוטטוס:

פוטטוס – פלחי תפוחי אדמה מתובלים, אפוים או מטוגנים עד להזהבה יפה, נשנוש מנצח.
הם יכולים להגיע במגוון טעמים ותוספות, כמו מלח, פלפל, בצל, גבינה ועוד.
הפוטטוס מהווים תוספת נפוצה לארוחות, כנשנוש עצמאי או כחלק ממנות מורכבות יותר.
הודות לקריספיות ולמגוון הטעמים, הם אהובים בכל הגילאים.
למרות שהם טעימים, חשוב לצרוך אותם במתינות בשל תכולת השומן והנתרן הגבוהה שלהם.

טיפים לפוטטוס:

  • אל תסתפקו במלח ופלפל! נסו תבלינים שונים כמו פפריקה מעושנת, קארי, או רוזמרין.
  • פזרו מעל הפוטטוס כשהם מוכנים  תוספות כמו בצל ירוק קצוץ, שמיר, אורגנו.
  • הגישו את הפוטטוס עם מגוון רוטבים, כמו מיונז, קטשופ, ברביקיו, או רוטב צ'ילי מתוק.

 

 

לעוד מתכונים לתפוחי אדמה לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *