לביבות מתכונים מהירים קינוחים

מתכון פשוט ומהיר ללביבות יוגורט אווריריות – פשוט מעדן

אורלי קרלין
מתכון פשוט ומהיר ללביבות יוגורט אווריריות – פשוט מעדן
מאת אורלי קרלין
הרכיבים-
כוס יוגורט
ביצה 1 L
2 כפות חמאה מומסת
כוס קמח
2 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתיה
כפית אבקת אפיה
איך מכינים –
ראשית נערבב יוגורט עם ביצה וחמאה,
בקערה נפרדת נערבב קמח, אבקת אפיה, כפית סודה לשתיה וסוכר,
מאחדים בין הרטובים ליבשים ומערבבים עד שנוצרים גושים (אין צורך להגיע לאחידות).
מכסים את התערובת ונותנים לה לנוח כ20 דקות.
הסוד הוא לא לערבב את הבלילה יותר מדי אחרת הבצק יצא במרקם גומי,
נטגן במחבת עם מעט שמן/חמאה עד השחמה קלה משני הצדדים, יוצא נהדר.
בהצלחה!

קצת על לביבות יוגורט:

לביבות יוגורט – מנה קלה ומהירה להכנה,
מתאימות לארוחת בוקר, כנשנוש או כתוספת לארוחה.
הן עשירות בחלבון בזכות היוגורט,
וניתן להתאים אותן לטעמים שונים על ידי הוספת תבלינים,
פירות או ירקות שונים, כך או כך הן קלילות וכיפיות לאכילה ותהנו מהם בכל דרך.

טיפים ללביבות יוגורט:

  • שומן – אין כללים, יוגורט בעל אחוז שומן גבוה יותר יעניק ללביבות טעם עשיר יותר, אך אפשר להשתמש גם ביוגורט דל שומן או נטול שומן.
  • אל תפחדו להתנסות עם תבלינים שונים – קינמון, הל, גרידת לימון או תפוז, אגוז מוסקט – כולם יכולים להוסיף עומק ללביבות.
  • היספו לבלילה פירות יבשים קצוצים, שיבולת שועל, או גרנולה לגיוון.
  • חשוב לחמם היטב את המחבת לפני הטיגון. טמפרטורה נכונה תבטיח לביבות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים.

 

 

לעוד מתכונים ללביבות לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *