מי צריך מכונה ? עוגיות בזילוף לקפה של הבוקר
מתכון של ויקי טליאס
הרכיבים-
המתכון לפי כוס חד"פ חמה
5 כוסות קמח
כוס וחצי סוכר
2 שקיות אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
חצי כוס שמן
2 וחצי כוסות קוקוס טחון
חצי כוס שומשום
חצי כוס מיץ תפוזים טבעי
3 ביצים L
כפית תמצית וניל
300 גרם מחמאה / חמאה
איך מכינים –
ראשית מערבבים את כל החומרים בקערה למעט הקמח,
לאחר שערבבנו את החומרים נוסיף קמח בהדרגה תוך כדי ערבוב עד בצק אחיד,
נכסה את הבצק וניתן לו לנוח כ20 דקות.
לאחר המנוחה מכיניסים את הבצק לשקית זילוף ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
מזלפים את הבצק לעוגיות קטנות במרווחים על התבנית,
מחממים תנור מראש ל180 מעלות ואופים עד הזהבה בערך 20 דקות.
בהצלחה!
טיפים לעוגיות מכונה:
- אין צורך ללוש את הבצק זמן רב, לישה קצרה עד קבלת בצק אחיד תספיק. לישה ממושכת עלולה לגרום לבצק להיות קשה מדי.
- אם ברצונכם ם להוסיף טעם מעניין, אפשר להוסיף לבצק תבלינים כמו קינמון, הל או אגוז מוסקט, כמו כן אפשר להוסיף פירות יבשים קצוצים כמו צימוקים או חמוציות.
- חשוב לא לשרוף את העוגיות. הן צריכות להיות זהובות ולא חומות.
- את העוגיות אפשר לאחסן בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע.