חלבי מאפים מתכונים מהירים עוגות קינוחים

פאי שוקולד בקלי קלות – מתכון ביתי גם למתחילים

בתשי ור שרפמן

 

 

 

פאי שוקולד בקלי קלות – מתכון ביתי גם למתחילים
מתכון מאת בתשי ור שרפמן

הרכיבים-

לבצק:
2 כוסות קמח
200 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
קמצוץ מלח
ביצה 1 L
לשוקולד:
3 חבילות שוקולד חלב
גביע שמנת מתוקה 250 מ"ל
150 גרם חמאה
2 ביצים L
איך מכינים –
ראשית נערבב במיקסר את כל מרכיבי הבצק למעט הביצה,
לקראת סוף הלישה נוסיף את הביצה.
לאחר מכן נעביר את הבצק למקרר למנוחה של כ20 דקות.
נוציא מהמקרר, נרדד לעובי דק ונצמיד היטב לתבנית פאי במיוחד בקצוות.
נכניס לאפייה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ15-20 דקות עד הזהבה ממש קלה.
לאחר האפיה נקרר את הבצק ונגרד שכבה קטנה ממנו שיהיה לפירורים לקישוט מעל.
בקערה חדשה נמיס במיקרו או על הגז 3 חבילות שוקולד,
גביע שמנת מתוקה ו150 גרם חמאה, נוסיף 2 ביצים ונטרוף הכל היטב ביחד.
נפזר את מלית השוקולד מעל הבצק האפוי,
נכניס לאפיה ב180 מעלות לעוד כ25-30 דקות או עד שמלית השוקולד יציבה במרכז.
נוציא מהתנור, נפזר את הפירורים מעל מלית השוקולד ונכניס למקרר לקירור.
בהצלחה!

קצת על פאי שוקולד:

פאי שוקולד – קינוח פופולרי ואהוב על כלכך הרבה אנשים,
מורכב מבסיס פריך ושכבת מלית שוקולד עשירה.
פאי השוקולד נחשב לאחד הקינוחים הפופולרים ביותר בעולם,
יש לו המון וריאציות שונות, הבסיס של הפאי יכול להיות עשוי בצק פריך,
בצק פריך מתוק, או בסיס עשוי עוגיות טחונות.
המלית יכולה להיות חלקה, סמיכה, מתוקה, מרירה ולכלול המון תוספות שונות כגון:
אגוזים, פירות יער, קרמל או ליקר מעניין,
פאי השוקולד הוא קינוח מושלם לסיום ארוחה חגיגית או כפינוק באמצע השבוע.

טיפים לפאי שוקולד:

  • עבדו את הבצק כמה שפחות. עיבוד יתר עלול לגרום לבצק להיות קשה משמעותית.
  • השתמשו בשוקולד איכותי עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו. זה ישפיע משמעותית על הטעם והמרקם של המלית.
  • אם יש לכם זמן, הקפיאו את התבנית עם הבצק לפני האפייה לפחות לשעה. זה יעזור לשמור על צורתו בזמן האפייה.
  • קשטו את הפאי באבקת סוכר, פירות טריים או רוטב שוקולד.

 

 

 

 

לעוד מתכונים לפאי לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *