עוגת הקוקוס הטובה בעולם
מתכון מאת Michal Kashani
הרכיבים-
לעוגה:
4-5 ביצים
3/4 כוס סוכר
חבילת אינסטנט פודינג וניל
כוס שמן
1/2 כוס קוקוס טחון
כוס וחצי קמח תופח
כוס מיץ תפוזים
לסירופ:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
איך מכינים –
ראשית נקציף את הביצים שלמות לכמה שניות ורק אז נוסיף את הסוכר בהדרגה,
אחר כך נוסיף באיטיות את השמן, מיץ התפוזים ולבסוף את היבשים – קוקוס, קמח, ואיסנטנט פודינג,
נמשיך לערבל הכל עד בלילה אחידה וללא גושים.
נעביר את הבלילה ל2 תבניות אינגליש קייק משומנות,
נחמם תנור מראש ל170 מעלות ונאפה כ30 דקות בערך (משתנה מתנור לתנור)
בינתיים נכין סירופ להרטבת העוגה-
נחמם על הגז חצי כוס סוכר ביחד עם חצי כוס מים ונערבב שהסוכר יימס ויסמיך מעט.
נוציא את עוגה מהתנור ובעודה חמה נשפוך את הסירופ מעל, נפזר קוקוס טחון לקישוט
בהצלחה!
קצת על עוגת קוקוס:
מי יכול לעמוד בפני קסמיה?
עוגת קוקוס היא עוגה בחושה המשלבת בתוכה את המרכיב שכולנו אוהבים – קוקוס מגורד
עם הריח המשכר של הקוקוס לבדו מספיק כדי להפוך כל יום סטנדרטי לחגיגה.
אז אם אתם מחפשים תירוץ לאכול משהו מתוק ואתם חולי קוקוס
זו העוגה בשבילכם – פשוטה ,קלה וטעימה לחובבי הקוקוס.
טיפים לעוגת קוקוס:
- לפני החיתוך וההגשה, נקפיד לקרר את העוגה לחלוטין להתייצבות ולחיתוך קל.
- נבדוק את העוגה לפני הוצאתה מהתנור בעזרת קיסם. אם הקיסם יוצא יבש, העוגה מוכנה.
- צפו את העוגה בקרם קוקוס, גנאש שוקולד או תוספות אחרת להעשרת הטעם והמרקם.
- אל תפחדו להתנסות בטעמים שונים ולהוסיף המרכיבים שאתם אוהבים ולא מופיעים במתכון.