טעם של בית – עוגת תמרים קלאסית פשוטה להכנה
מתכון מאת – בת שבע מירון
הרכיבים-
נשתמש בכוס אוניברסלית
2 ביצים L
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1/2 קופסא ממרח תמרים
¾1 כוסות קמח
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
כוס מים רותחים
אגוזים קצוצים גס לקישוט
איך מכינים –
ראשית נוסיף לקערה ביצים וסוכר ונבחש מעט.
אחר כך נוסיף את כל שאר המצרכים מלבד המים ונערבב כדקה,
נשפוך לאחר דקה כוס מים רותחים ונחוש את הבלילה עד איחוד כחצי דקה
נעביר לתבנית 24 עגולה מרופדת בנייר אפייה משומן,
נפזר מעל אגוזים לבחירה קצוצים גס לקישוט (לא חובה)
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה כ40 עד 45 דקות תלוי בתנור
בהצלחה!
קצת על עוגת תמרים:
עוגת תמרים היא עוגה מתוקה ומוכרת, אהובה מאוד גם על מבוגרים וגם ילדים.
הטעם העשיר והמתוק של התמרים,
בשילוב המרקם הרך והנימוח של העוגה יוצרים קינוח בהחלט מרשים.
עוגת תמרים היא גם קלה להכנה ואינה דורשת מיומנויות מיוחדות,
כמו כן מתאימה גם לאירוח או כקינוח קל וטעים.
טיפים לעוגת תמרים:
- נסו להוסיף לעוגה טוויסט מיוחד, הכינו רוטב טופי או קרמל ופזרו אותו מעל העוגה כשהיא החמה.
- לפני הוצאת העוגה מהתנור, נבדוק אותה בעזרת קיסם. אם הקיסם יוצא נקי, העוגה מוכנה.
- ניתן להוסיף לעוגה אגוזים קצוצים, שוקולד צ'יפס, קינמון, הל או תבלינים אחרים לפי הטעם.
- לאחר האפייה, נצנן את העוגה בטמפרטורת החדר לפני החיתוך.