מאפים עוגות קינוחים

הבסבוסה המושלמת – כמו של פעם רק טעימה יותר

שרה יוסף
הבסבוסה המושלמת – כמו של פעם רק טעימה יותר
מתכון של ג'קי קרדובה
תמונה מאת שרה יוסף
הרכיבים-
2 וחצי כוסות סולת
1/2 כוס שמן / 100 גרם חמאה
גביע יוגורט רגיל / כוס מיץ תפוזים סחוט
3/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
חצי כפית סודה לשתיה
לסירופ:
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
כמה טיפות מיץ לימון
איך מכינים –
ראשית נערבב בקערה את החומרים היבשים,
בקערה נפרדת נערבב את חומרים הרטובים.
מאחדים את שתי התערובות לתערובת אחת אחידה ללא גושים
שופכים את התערובת לתבנית עגולה 24 / פיירקס נמוכה.
מחממים תנור מראש ל180 מעלות ואופים בערך כ35 דקות עד הזהבה,
מקשטים בשקדים מולבנים.
לסירופ מרתיחים את המים עם הסוכר והלימון ומערבבים עד שמעט מסמיך.
מצננים את הסירופ היטב ומפזרים מעל העוגה כשהיא יוצאת מהתנור
בהצלחה!

קצת על בסבוסה:

בסבוסה – קינוח מזרחי אהוב ומוכר מאוד,
עשויה מבלילת סולת רכה ומתוקה,
מבושמת בסירופ סוכר רטוב.
נאפית בתנור ומקבלת מרקם רך ונימוח.
מקור הבסבוסה הוא במטבח הערבי,
אך כיום היא מוכרת ונהנים ממנה בכל רחבי המזרח התיכון.
הבסבוסה היא קינוח קלאסי לחגים ולמסיבות,
והיא אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד בזכות טעמה המתוק והמרקם הנעים שלה.

טיפים לבסבוסה:

  • הוסיפו אגוזי מלך קצוצים, שקדים או פיסטוקים להעשרת טעם וארומה לבסבוסה.
  • כמו כן גם תבלינים כמו קינמון, הל או אגוז מוסקט יכולים להעניק עוד טעמים מיוחדים לבסבוסה
  • שימו לב כי זמן האפייה תלוי בתנור ובעובי התבנית.
  • חתכו את הבסבוסה לקוביות או משולשים לאחר שהתקררה לחלוטין, ככה הכי כיף לאכול 😊

לעוד מתכונים לעוגות סולת לחצו כאן

 

 

 

תגובות 2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *