הצלי החגיגי שיפתיע את כל האורחים שלכם בחג
מתכון של אילנית כרבי
הרכיבים-
נתח גדול ויפה מספר 5
כורכום
כמה גרגירים פלפל אנגלי
עלי דפנה
תפוחי אדמה קטנים עד בינוניים (כמות לפי העדפה)
2 בצלים
10 בצלי שאלוט
ראש שום
2 כפות סילאן
כף טריאקי
כמון לפי טעם
פטרוזיליה קצוצה
כף מרק עוף
כוסברה יבשה
פלפל שחור גרוס
מלח גס
דבש
איך מכינים –
ראשית נטגן קלות גוש בשר מספר 5,
לאחר מכן נשלוק את הגוש במים חמים עם מעט כורכום,
פלפל אנגלי ועלי דפנה עד להתרככות הבשר.
נסנן ונקרר, רק אחרי שמתקרר נחתוך לרצועות.
לשלוק תפוחי אדמה חצויים לחצי עד להתרככות (לא יותר מידי) נסנן נקרר ונניח בצד.
להכנת הרוטב:
נטגן 2 בצלים חצויים לרצועות דקות יחד עם כעשר בצלי שאלוט עד להזהבה,
במהלך הבישול נוסיף ראש של שום, 2 כפות סילאן,
כף טריאקי, כורכום, כמון ופטרוזליה קצוצה ונערבב הכל.
אחר כך נוסיף את התפוחי אדמה, נערבב ונשפוך ככוס וחצי מים רותחים,
נפזר כף מרק עוף, נוסיף את חתיכות הצלי ומעל הכל כוסברה יבשה,
פלפל שחור גרוס ומלח גס, ניתן להכל להתבשל כ 45 דקות
(במידה וצריך נוסיף מים רותחים מהצד)
לאחר מכן נזגג מעט דבש מעל
ונכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ללא מכסה עד להזהבה.
נוציא מהתנור נפזר פטרוזיליה קצוצה טריה ונגיש
בהצלחה!
קצת על צלי כתף:
צלי כתף מספר 5, הידוע גם כ"פולייקה",
נתח בשר בקר עסיסי וטעים במיוחד המתאים לבישול ארוך ואיטי.
בזכות הסיבים הארוכים שלו והרקמה הייחודית,
הוא הופך לרך ונימוח לאחר בישול ממושך ברוטב עשיר.
טעמו הבשרי העמוק והמרקם המיוחד שלו הופכים אותו
למרכיב מרכזי בתבשילים קלאסיים כמו צלי בקר, גולאש וחמין.
ניתן להכינו עם מגוון תבלינים וירקות,
ולקבל בכל פעם טעם וחוויה שונים אך מעולים.
טיפים לצלי כתף:
- חשוב להשתמש בנתח טרי ואיכותי, בשר טרי ואיכותי יהיה בעל צבע אדום עמוק.
- נבחר נתח עם יחסית מעט שומן, מעט שומן בנתח יבטיח בשר עסיסי וטעים יותר.
- אפשר להוסיף עוד ירקות שורש כמו גזר, תפוח אדמה כדי להעשיר את הטעם של הרוטב.
- הוספת יין אדום יבש תעמיק את הטעם של הרוטב.