עוגיות טחינה מוכנות תוך 15 דקות באפס מאמץ
מתכון מאת דליה בן חמו
הרכיבים-
כמות ל16 עוגיות, מומלץ להכפיל כמויות ❤️
המתכון לכוס מדידה אוניברסלית
כוס קמח
1/2 כוס טחינה
כפית אבקת אפיה
1/2 כוס שמן קנולה
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס אבקת סוכר
2 כפות מים קרים
איך מכינים –
ראשית נערבב את כל המרכיבים עד קבלת בצק אחיד,
אם יש צורך נוסיף מעט מים לקבלת מרקם מתאים.
נגלגל את התערובת לכדורים בגודל אחיד.
נרפד תבנית בנייר אפיה,
נכין קערה מלאה שומשום,
נטבול כל כדור בקערה ונסדר במרווחים בתבנית.
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה כ10 דקות עד שהצדדים משחימים.
בהצלחה!
קצת על עוגיות טחינה:
עוגיות טחינה הן קלאסיקה מזרח תיכונית אהובה,
הן מפנקות אותנו בטעם עשיר ואגוזי של טחינה,
פשוטות להכנה, דורשות מעט מצרכים,
מתאימות הן ככיבוד לאירוח או סתם לנשנוש מהיר.
עוגיות הטחינה מאופיינות במרקם רך ונימוח, טעם מתוק עשיר
וניחוח משכר של טחינה קלויה.
מושלמות לצד כוס תה או קפה חם,
פשוט פינוק מושלם לחובבי המתוקים
טיפים לעוגיות טחינה:
- בחרו בטחינה איכותית, טרייה ועשירה בטעם. טחינה מלאה תוסיף לעוגיות טעם עשיר יותר וערכים תזונתיים גבוהים יותר.
- לפני שנוציא את העוגיות מהתבנית, ניתן להן להתקרר מעט.
- אפשר להקפיא את הבצק מראש, להפשיר ולאפות כרגיל מתי שמתאים לכם.
- כדי להכין עוגיות טחינה ללא גלוטן, נחליף את הקמח הרגיל בקמח ללא גלוטן כמו קמח שקדים או קמח תירס.
לעוד מתכונים לעוגיות לחצו כאן