בשר

צלי כתף רך ונימוח ברוטב מענג שיגרום לכם ללקק את הצלחת

איטל איטלי
צלי כתף רך ונימוח ברוטב מענג שיגרום לכם ללקק את הצלחת
מתכון מאת איטל איטלי
הרכיבים-
צלי כתף מס' 5 פרוס מהקצב בקוטר של 2 ס"מ בערך
כמה גרגירי פלפל אנגלי
בצל 1 חתוך לפרוסות
4 שיני שום
כפית וחצי מלח
צרור סלרי
גזר 1 קלוף וחתוך לפרוסות
כמה עלי דפנה
שמן זית
חבילת פטריות
2 כפות רכז רימונים
חצי כוס חד פעמי יין לבן
3 כפות סילאן
קורט ראס אל חנות
2 כפות של אבקת פטריות או אבקת מרק עוף
איך מכינים-
ראשית נטגן בסיר רחב את פרוסות הצלי כשהוא פושר כמובן כדקה מכל צד ונוציא הצידה.
לאחר שסיימנו נעביר את הנתחים לסיר גדולים, נוסיף מים רותחים שיכסו את הפרוסות, מלח,
את פרוסות הגזר, צרור סלרי, כמה עלי דפנה, בצל חתוך לפרוסות, כמה גרגירי פלפל אנגלי ו4 שיני שום,
נסגור את הסיר ונבשל הכל כשעתיים, לאחר שעתיים נסנן ונשמור את מי הציר בצד.
את פרוסות הצלי נכניס לסיר חדש רחב ונוסיף פטריות, מעט שמן זית ויין לבן, נטגן כ2-3 דקות עד שהיין מצטמצם.
אחר כך נוסיף את סילאן, רכז רימונים, קורט ראס אל חנות, מעט ממי הציר ששמרנו בצד,
2 כפות אבקת מרק עוף/פטריות ומים רותחים שיכסו הכל, נכסה את הסיר ונבשל על אש נמוכה עוד כשעה וחצי.
מתקבל צלי כתף רך עם טעמים גן עדן,
טעם רכז הרימונים או היין הלבן לא מורגש אחרי הבישול אלא טעמים עשירים וטובים.
בהצלחה!

קצת על צלי כתף:

צלי כתף מספר 5, הידוע גם כ"פולייקה",
נתח בשר בקר עסיסי וטעים במיוחד המתאים לבישול ארוך ואיטי.
בזכות הסיבים הארוכים שלו והרקמה הייחודית,
הוא הופך לרך ונימוח לאחר בישול ממושך ברוטב עשיר.
טעמו הבשרי העמוק והמרקם המיוחד שלו הופכים אותו
למרכיב מרכזי בתבשילים קלאסיים כמו צלי בקר, גולאש וחמין.
ניתן להכינו עם מגוון תבלינים וירקות,
ולקבל בכל פעם טעם וחוויה שונים אך מעולים.

טיפים לצלי כתף:

  • חשוב להשתמש בנתח טרי ואיכותי, בשר טרי ואיכותי יהיה בעל צבע אדום עמוק.
  • נבחר נתח עם יחסית מעט שומן, מעט שומן בנתח יבטיח בשר עסיסי וטעים יותר.
  • אפשר להוסיף עוד ירקות שורש כמו תפוח אדמה כדי להעשיר את הטעם של הרוטב.

 

לעוד מתכונים לקדרות בשר לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *