הכי קלה שתכינו – עוגת תפוחים ללא מיקסר וללא הפרדת ביצים במיוחד לראש השנה
מתכון של Liat Vanunu
הרכיבים-
נשתמש בכוס מדידה אוניברסלית
3 תפוחים
3 כפות סוכר חום
שקית סוכר וניל
כפית קינמון
3 ביצים L
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס שמן
שני כוסות קמח תופח
2 כפות מים
איך מכינים –
ראשית נקלף את שלושת התפוחים ונחתוך לקוביות,
נעביר את קוביות התפוחים לקערה, נוסיף 3 כפות סוכר חום,
שקית סוכר וניל וכפית קינמון, נערבב הכל היטב ביחד ונניח בצד.
אחר כך בקערה נפרדת נערבב היטב את שלושת הביצים ביחד עם חצי כוס סוכר חום,
חצי כוס שמן, 2 כוסות קמח תופח ו2 כפות מים לתערובת חלקה ללא גושים.
לאחר מכן בתבנית פיירקס 24 נסדר חצי מתערובת התפוחים מתבנית,
מעל תערובת התפוחים נפזר את הבלילה ומעל הבלילה את שאר תערובת התפוחים.
לבסוף נעביר את התבנית לתנור שחומם מראש ל170 מעלות ונאפה עד הזהבה,
נוציא נצנן את העוגה ונפדר באבקת סוכר.
בהצלחה!
קצת על עוגות תפוחים:
עוגות תפוחים הן קינוח אהוב במיוחד,
מקורן עוד בתקופות היסטוריות.
בישראל עוגת התפוחים היא קינוח בלתי נפרד מחגים ואירועים מיוחדים.
מושלמת לשבתות ולאירוח חברים ומשפחה,
קיימות גרסאות מגוונות ושונות של עוגות תפוחים
ניתן למצוא עוגות בחושות, טארטים, פאי ועוד ועוד
טיפים לעוגות תפוחים:
- חוץ מקינמון, אפשר להוסיף עוד תבלינים שאוהבים ושמשתלבים נהדר עם תפוחים דוגמת אגוז מוסקט, ציפורן, ג'ינג'ר או הל.
- זמן האפייה המדויק עשוי להשתנות בהתאם לתנור, נבדוק את העוגה בעזרת קיסם – אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה.
- השתמשו בביצים בטמפרטורת החדר, ביצים בטמפרטורת החדר יתערבבו טוב יותר בבלילה
- נסו לגוון בקישוט שונה מאבקת סוכר, כמובן אפשר גם להגיש לצד קצפת או גלידה