העוגה הקבועה שלי לפני הצום
מתכון מאת Sarit Eliya
הרכיבים-
8 ביצים L
כוס וחצי או 300 גרם סוכר לבן
כף גרידת תפוז
כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
כוס מיץ תפוזים
2.5 כוסות או 350 גרם קמח תופח
לבלילה כהה:
2 כפות אבקת קקאו
להגשה: אבקת סוכר
איך מכינים-
ראשית נחמם תנור ל160 מעלות בעל מצב גריל עליו ותחתון.
נתחיל להפריד את הביצים,
את החלבונים נקציף במיקסר במהירות גבוהה למשך כדקה עד קבלת קצף בהיר עם בועות,
נוסיף את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה ומקציפים עוד 5 דקות לקצף יציב.
בשלב הזה נוסיף את החלמונים ונקציף במהירות נמוכה-בינונית לאיחוד.
אחר כך מוסיפים את השמן בהדרגה, את מיץ התפוזים,
גרידת התפוז והקמח בשלבים וממשיכים להקציף עד לתערובת אחידה.
מוציאים את הקערה מהמיקסר ובעזרת לקקן מערבבים בתנועות קיפול כדי להגיע לתערובת אחידה אפילו יותר.
לאחר מכן נעביר כוס מהבלילה לקערה נפרדת,
נוסיף את הקקאו לקערה ונערבב לתערובת אחידה כהה.
אחר כך נמלא תבנית טורט אנג׳ל 24 לא משומנת בתערובת הבהירה,
מעל התערובת הבהירה נשפוך את התערובת הכהה ונערבב מעט ליצירת דוגמת שיש.
נכניס את תבנית לתנור ונאפה כ70 דקות,
נבדוק שהעוגה אכן קפיצית אוורירית ויבשה במרכזה בעזרת קיסם.
לאחר האפיה נהפוך את התבנית על הרגליים
ונשאיר את העוגה להצטנן לגמרי הפוכה.
מעבירים סכין בין התבנית לעוגה ומחלצים לצלחת הגשה.
מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
בהצלחה!