עוף קציצות

קציצות עוף עסיסיות ומלאות טעמים – מתכון קליל ומהיר לארוחה מושלמת

מלי מאירוב

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

קציצות עוף עסיסיות ומלאות טעמים – מתכון קליל ומהיר לארוחה מושלמת
מתכון מאת מלי מאירוב

 

הרכיבים-
חצי קילו חזה עוף טחון
תפוח אדמה 1
צרור פטרוזיליה
בצל 1
2 כפות פירורי לחם
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
ביצה 1 L
איך מכינים-
ראשית נגרד בפומפיה את תפוח האדמה והבצל,
נעביר את הירקות המגורדים לקערה חדשה.
נקצוץ פטרוזיליה ונעביר גם כן לקערה,
לאחר מכן נוסיף את שאר המצרכים ונערבב הכל ביחד לתערובת אחידה.
בידיים רטובות ניצור מהתערובת קציצות בגודל אחיד ונשטח מעט ביד,
נחמם שמן עמוק לטיגון ונטגן עד הזהבה,
נוציא לנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
מעדן אמיתי, בהצלחה!

קצת על קציצות עוף:

קציצות עוף הן מאכל אהוב, מתאימות במיוחד לילדים.
בזכות הטעם העסיסי והרכות הן מגוונות וניתן להכין אותן במגוון של טעמים שונים וצורות.
תוספות אפשריות לתערובת כמו בצל, שום, פטריות,
עשבי תיבול וירקות שונים יעניקו טעמים שונים ומגוונים.
אפשר לטגן את הקציצות, לאפות או לבשל ברוטב, ומתאימות לשלל ארוחות.
קציצות עוף בנוסף הן מקור טוב לחלבון וניתן לשלב אותן בתפריט בריא ומאוזן.

טיפים לקציצות עוף:

  • הקפדיו ליצור קציצות בגודל אחיד כדי להבטיח בישול אחיד.
  • לפני הבישול נניח את תערובת הקציצות במקרר למשך כ30 דקות לספיגת הטעמים
  • הוסיפו עוד ירקות לתערובת הקציצות כגון בצל מגורר, שום כתוש, פטריות קצוצות, גזר מגורר – כל אלו יוסיפו לחות וטעם לקציצות.
  • לקבלת ציפוי קריספי, טבלו את הקציצות בפירורי לחם או בקמח לפני הטיגון.
  • הגישו את הקציצות לצד רוטב טעים למשל רוטב עגבניות או רוטב צ'ימיצ'ורי.

 

 

לעוד מתכונים לקציצות לחצו כאן

 

מלי מאירוב

 

מלי מאירוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *