מתכון פשוט אבל לא תוכלו להפסיק לאכול – חיתוכיות חמאת בוטנים ב10 דקות הכנה
מתכון מאת מרינה מירלא
הרכיבים-
*לפי כוס חד"פ קרה
*למתכון נצטרך צנצנת/קופסת חמאת בוטנים שלמה
לשכבת הבסיס:
6.5 כוסות פיצפוצי אורז (200 גרם)
כוס חמאת בוטנים (200 גרם)
כוס סילאן או דבש (265 גרם)
4 קוביות צימקאו או 2 שורות של קוביות שוקולד מריר
לציפוי:
יתרת חמאת הבוטנים שבצנצת/קופסא
שקית שוקולד צ'יפס לבן או 300 גרם שוקולד לבן
לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר מומס
איך מכינים-
ראשית נמיס את חמאת הבוטנים ביחד עם הסילאן עד התאחדות החומרים,
לאחר מכן נוסיף את פצפוצי האורז ונערבב היטב.
נשטח את התערובת בתבנית מלבנית או מרובעת (תבנית 22/33).
אחר כך לציפוי נמיס בבן מארי את יתרת חמאת הבוטנים שנשארה ביחד עם השוקולד צ'יפס הלבן,
נערבב לאחידות ונשטח את הציפוי מעל תערובת פצפוצי האורז.
לבסוף נמיס שוקולד מריר במיקרו/ על הגז, נכניס את השוקולד המריר המומס לשקית סנדויץ,
פותחים חור קטן בפינת השקית ומשקטים בשוקולד מעל שכבת הציפוי,
בעזרת קיסם נעבור על פסי הקישוט וניצור צורות.
מעבירים לקירור ולאחר התייצבות חותכים לריבועים.
בהצלחה!
קצת על חיתוכיות חמאת בוטנים:
טיפים לחיתוכיות חמאת בוטנים:
- כדי לקבל בסיס פריך אפילו יותר, ניתן להוסיף מעט אגוזים קצוצים או פירורי עוגיות.
- חשוב להשתמש בחמאת בוטנים חלקה ללא חתיכות בוטנים, לקבלת מרקם אחיד.
- נסו להוסיף תוספות כמו מלח ים, פתיתי שוקולד לבן, או קצת אבקת קקאו לא ממותקת לטעם מעניין יותר.
- נאחסן את החיתוכיות במקרר בכלי אטום עד לשבוע.