מתכון ממכר בקלי קלות לבקלאווה חגיגית
מתכון מאת אתי מכלוף
הרכיבים-
2 כוסות אגוזי מלך טחונים לא דק מדי
כוס קוקוס טחון (מי שלא אוהב אפשר פיסטוק טחון גס)
2 שקיות סוכר וניל
חצי כוס סוכר
חבילת בצק פילו
לסירופ-
כוס וחצי מים
כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
איך מכינים-
ראשית נערבב בקערה את אגוזי המלך
ביחד עם הקוקוס, סוכר הוניל והסוכר ונניח בצד.
לאחר מכן נפתח 2 דפים של בצק פילו ונשמן היטב,
בעזרת כף נפזר לרוחב הבצק שורה שלמה של תערובת האגוזים (כמות של כ3 כפות),
נקפל את צידי הבצק פנימה נגלגל ונניח בתבנית עם נייר אפיה,
נחזור על התהליך עם שאר דפי הפילו עד שנסיים את החבילה.
כשסיימנו לגלגל את כל הדפים נשמן שוב גם מבחוץ ונחתוך לפרוסות אך לא נחתוך עד הסוף.
נחמם תנור מראש ל170 מעלות ונכניס את הבקלאוות לאפיה עד הזהבה יפה,
בינתיים נכין את הסירופ על הגז,
נערבב את כל המרכיבים יחדיו על אש גבוהה
וכשמסמיך מעט נוריד מהאש.
נוציא את הבקלאוות מהתנור,
כל פרוסה נטבול בסירופ ונעביר למסננת לסינון עודפי הסירופ ונגיש
בהצלחה!
קצת על בקלאווה:
בקלאווה – מאפה מתוק ומוכר מהמזרח התיכון.
עשוי שכבות דקות של בצק פילו וביניהם מילוי עשיר של אגוזים טחונים.
לאחר האפייה טובלים את הבקלאווה בסירופ סוכר עשיר.
הטעם של הבקלאווה הוא השילוב המטריף של הבצק הפריך והמתוק עם הטעם האגוזי,
הוא חלק חשוב ממסורת ותרבות קולינרית של איזורים רבים בעולם,
מוגש בדרך כלל בחגים, אירועים חגיגיים ומהווה תענוג מושלם לבלוטות הטעם.
טיפים לבקלאווה:
- השתמשו באגוזים טריים וטחנו את האגוזים בעצמכם
- נקרר את הבקלאווה לחלוטין לפני ההגשה
- ניתן להוסיף תוספות מעניינות כמו הל, קינמון או גרידת לימון/תפוז
- אפשר כמובן להקפיא אחרי ההכנה ולהפשיר מראש בטמפרטורת החדר לפני ההגשה