עוגת שוקולד מעולה ב2 דקות הכנה
מתכון מאת Lea Mazza
הרכיבים-
לפי כוס חד"פ קרה
2 ביצים L
כוס סוכר
חצי כוס שמן
3/4 כוס חלב או מים למי שרוצה פרווה
חצי כוס קקאו איכותי
כוס וחצי קמח תופח מנופה
אבקת סוכר לקישוט
לגנאש:
חצי חבילת שוקולד מריר/חלב
מעט שמן
איך מכינים-
בקערה גדולה נערבב קודם את הביצים עם הסוכר במטרפה ידנית,
אחר כך נוסיף בהדרגה את כל שאר הרכיבים ונמשיך לערבל עד תערובת אחידה.
נעביר את התערובת לתבנית 30/30,
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה בין 30 ל40 דקות.
העוגה צריכה לצאת נימוחה ורטובה, נבדוק אחרי 30 דקות מה מצבה,
חשוב לשים לב שהיא לא תתייבש ותצא אכן כמו שצריך רטובה ונימוחה.
אחרי שהוצאנו את העוגה מהתנור ניצור מעט חורים,
נחמם את חצי חבילת השוקולד ביחד עם מעט שמן בפולסים במיקרו עד שנמס ונערבב,
נשפוך על העוגה בעודה חמה את הגנאש ונפדר באבקת סוכר
בהצלחה!
כמה דברים על עוגת שוקולד קלה להכנה:
- למה משמשים המים / החלב ? המים עוזרים ליצור מרקם אוורירי ועסיסי יותר לעוגה
- למה כדאי להשתמש בקקאו איכותי וטרי ? קקאו טוב יותר יעניק לעוגה טעם שוקולדי עשיר ועמוק יותר.
- איך לשמור ? כדי לשמור על העוגה לאורך זמן נעביר אותה לכלי אטום לגמרי ונשמור בטמפרטורת החדר עד 4-5 ימים.