מאכלים ביתיים פרווה תבשילי עדות

פעם ראשונה שהכנתי בעצמי ולא קניתי מוכן – יצא לי פשוט חלומי

נורית שכטר
פעם ראשונה שהכנתי בעצמי ולא קניתי מוכן – יצא לי פשוט חלומי
מתכון מאת נורית שכטר
הרכיבים-
לבצק:
¾3 כוסות קמח רגיל
כוס מים רותחים
כפית שטוחה מלח
ביצה 1 L
1/4 כוס שמן
למילוי:
4 תפוחי אדמה אדומים
כף מלח
פלפל שחור גרוס
מלח לפי טעם
4 כפות של בצל מטוגן (שטיגנו קודם לכן)
איך מכינים-
במיקסר נתחיל לערבל את הקמח ביחד עם המים הרותחים כ3 דקות,
לאחר מכן נוסיף כפית שטוחה מלח, ביצה ורבע כוס שמן,
נמשיך ללוש עוד כ8 דקות נוספות.
לאחר שסיימנו ללוש נכסה את הבצק בניילון נצמד ונכניס למקרר למנוחה של כ30 דקות.
בינתיים כשהבצק במקרר נבשל 4 תפוחי אדמה ביחד עם כף מלח,
לאחר שבישלנו את תפוחי האדמה לריכוך נעביר לקערה ונרסק לפירה.
נוסיף לפירה מלח ופלפל שחור לפי טעם ו4 כפות של בצל מטוגן שטיגנו קודם לכן.
לאחר 30 דקות מנוחה נוציא את הבצק ונרדד דק דק דק,
נקרוץ את הבצק לעיגולים ונמלא בכף גדושה של מילוי.
נקפל כל עיגול לחצי ונהדק היטב, נמשיך בתהליך עד שנסיים את כל הבצק.
לבסוף נחמם מים רותחים ונכניס את הורניקס,
ברגע שמתחילים לצוף בסיר נמשיך נבשל עוד כ3 דקות ונוציא.
ניתן להקפיא ולבשל אותם קפואים גם כן
בהצלחה!

 

קצת על ורניקס:

ורניקס הם כיסונים טעימים במיוחד, מקרם במטבח האוקראיני.
בדרך כלל עשויים בצק דק וממולאים במגוון של מילויים כגון תפוחי אדמה,
כרוב, בשר טחון, גבינות ואפילו פירות.
הוורניקס מבושלים במים רותחים ואחרי כן מטוגנים או נאכלים עם רוטב כלשהו בצד.
מאכל ידוע ואהוב במזרח אירופה וישראל וידועים בתור מנה ביתית מסורתית.

טיפים לורניקס:

  • הוסיפו למילוי תבלינים לפי טעמכם האישי, שום, פפריקה, מלח ופלפל הם תוספות קלאסיות.
  • אנחנו רוצים לקבל מילוי רטוב אך לא נוזלי מדי. אם הוא רטוב מדי, הכיסונים עלולים להתפרק בבישול.
  • לאחר הבישול, מומלץ מאוד לטגן את הוורניקס בחמאה או בשמן עד להזהבה יפה. זה מוסיף להם טעם ומרקם קריספי.
  • חשוב מאוד להקפיד לאטום טהיטב את הכיסונים שהמילוי לא יצא החוצה בבישול.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *