עוגת שיש פשוטה ללא הפרדה עם הפטנט לרכות המושלמת
מתכון מאת Noa Aloni
הרכיבים-
*תבנית בינונית חד פעמית
*נשתמש בכוס מדידה אוניברסלית
7 ביצים L
כוס וחצי סוכר
שקית סוכר וניל
כוס חלב / מיץ תפוזים לפרווה
3/4 כוס שמן
3 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
ליצירת השיש:
2 כפות מלאות קקאו איכותי
2 כפות שמן
איך מכינים-
במיקסר נתחיל להקציף ביצים שלמות,
נוסיף בהדרגה לביצים את הסוכר וסוכר הוניל
ונמשיך להקציף עד קבלת קצף בהיר ותפוח,
הסוד לרכות הוא זמן הקצפה של 8 דקות בדיוק על השעון.
לאחר 8 דקות הקצפה נוריד את המהירות המיקסר,
נוסיף את החלב, השמן, קמח ואבקת אפיה ונמשיך לערבל עד בלילה אחידה.
אחר כך נשמן את התבנית ונשפוך את הבלילה לתבנית,
נשאיר בערך 3/4 כוס בלילה בקערה נפרדת לבלילת הקקאו.
בבלילה שנותרה נוסיף קקאו, שמן ונערבב מעט.
ניצוק את בלילת הקקאו במעל העוגה ובעזרת סכין ניצור צורות לקבלת מראה שיש.
נחמם תנור מראש ל160 מעלות גריל עליון תחתון ללא טורבו,
נכניס את העוגה לאפיה כשעה ו10 דקות (סה"כ 70 דקות).
נצנן את העוגה ונגיש עם אבקת סוכר מלמעלה.
בהצלחה!
יצירתיות:
אפשר להכין עוגת שיש מיוחדת במינה,
לפני יציקת הבלילה לתבנית אני ממליצה להיות יצירתיים ולמרוח בתחתית התבנית קרם לפי בחירה,
יכול להיות קרם ריבת חלב, גנאש שוקולד,
קרם פטיסייר או כל דבר אחר שעולה לכם לראש, תהיו יצירתיים.
כמו כן, כמות קטנה של רום או ברנדי יכולה להעשיר את הטעם ולהוסיף ארומה מיוחדת, נסו ולא תתחרטו.