עוגת תפוחים טוסקנית רכה – חלום אפוי באיטלקית שיכבוש לכן את הלב
מתכון מאת Riki Cohen Wandratsch
הרכיבים-
*תבנית קוטר 26 או מלבנית קטנה
5 תפוחים
מיץ וגרידה מלימון 1
2 ביצים L (או 3 M)
¾ כוס סוכר חום או רגיל (150 גרם)
שקית סוכר וניל
100 גרם חמאה מומסת
חצי כוס חלב (120 מ"ל)
כוס קמח (140 גרם)
2 כפיות אבקת אפיה
אבקת סוכר לקישוט
5 תפוחים
מיץ וגרידה מלימון 1
2 ביצים L (או 3 M)
¾ כוס סוכר חום או רגיל (150 גרם)
שקית סוכר וניל
100 גרם חמאה מומסת
חצי כוס חלב (120 מ"ל)
כוס קמח (140 גרם)
2 כפיות אבקת אפיה
אבקת סוכר לקישוט
איך מכינים-
תחילה נקלף את התפוחים נוציא את הליבה, נחתוך לרבעים ואחר כך לפרוסות דקות.
נעביר את התפוחים לקערה ונוסיף את גרידת ומיץ הלימון, נשאיר בצד.
בקערה חדשה נטרוף בעזרת מטרפה ידנית ביצים, סוכר וסוכר וניל עד קבלת תערובת תפוחה
לאחר מכן נוסיף את החמאה המומסת והחלב ונערבב,
נוסיף קמח ואבקת אפייה ונערבב עד הטעמתם לתוך התערובת.
מתערובת התפוחים שהשארנו בצד נוסיף כ3/4 מכמות התפוחים לתערובת הביצים ונערבב להטמעה.
משטחים את התערובת שקיבלנו בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת,
ומפזרים מעל הכל את שאר התפוחים שנשארו.
נחמם תנור מראש לטורבו 170 מעלות ונאפה בערך כ45 דקות.
העוגה צריכה לצאת שחומה אבל לא מדי,
למי שמעדיפה פרווה שתחליף חמאה במחמאה והחלב במיץ תפוזים.
בהצלחה!
קצת על עוגת תפוחים טוסקנית:
עוגת תפוחים טוסקנית – קלאסיקה איטלקית מטוסקנה.
מוכרת בתור עוגת ביתית פשוטה אך עם טעם עשיר ומפתיע.
בדרך כלל עשויה בצק פשוט תפוחים חתוכים דק קינמון וסוכר.
מתאימה במיוחד לצד הקפה בבוקר, כקינוח רשמי או כחטיף מתוק אחר הצהריים.
לעוד מתכונים לעוגות תפוחים לחצו כאן
איפה הקינמון בעוגה הזאת?