מתכונים מהירים צמחוני

פשוט יפים! פרחוני פירה ממכרים – מתכון חדשני ומיוחד

Svetlana Polovinkin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

פשוט יפים! פרחוני פירה ממכרים – מתכון חדשני ומיוחד
מתכון מאת Svetlana Polovinkin

 

 

הרכיבים-
קילו תפוחי אדמה (בערך כ6 גדולים)
50 גרם (פלוס מינוס) חמאה
חצי כוס חלב פחות או יותר
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
איך מכינים-
נתחיל מלקלף את תפוחי האדמה ונחתוך אותם לקוביות קטנות בגודל שווה.
נחמם סיר בינוני על הגז עם מים בגובה 3/4 סיר ונתמין להרתחה,
נכניס את תפוחי האדמה למים הרותחים בסיר ונבשל עד להתרככות (נבדוק בעזרת מזלג).
לאחר התרככות נעביר את התפוחי האדמה למסננת ומשם לקערה,
נמעך לפירה בעזרת כלי ייעודי או מזלג,
נוסיף את החמאה, החלב, מלח ופלפל שחור ונערבב היטב עד מרקם חלק וקטיפתי.
כמות החלב והחמאה משפיעים על המרקם והטעם של הפירה,
שחקו עם הכמויות והגיעו לטעם והמרקם המועדפים עליכם.
נכניס את הפירה לשקית זילוף עם צנטר וניצור צורות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.
נכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ונאפה עד השחמה יפה.
נוציא ונגיש לצד ממרח שמנת או כל דבר אחר שנראה לכם יתאים ואתם אוהבים.
בהצלחה!

דרכי גיוון למנה:

ניתן להכין את הפירה בתוספות שונות וכך לגוון את הפרחים שנקבל
אפשרויות שונות שיתאימו:
שילוב בצל מטוגן בפירה
הוספת שיני שום כתושות
עשבי תיבול שונים שאוהבים
גבינות מלוחות מגוררות / גבינות קשות למיניהן
הכל תלוי בכם ובמה שתבחרו אך כל תוספת שתבחרו תתן גיוון נוסף ומעניין למנה.
בנוסף למתכון פרווה פשוט נחליף את החמאה במחמאה או מרגרינה,
ונחליף את החלב בחלב צמחי (סויה, קוקוס וכו׳)
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *