מאפים עוגות פרווה קינוחים

עוגת שוקולד צ'יפס מרשימה ללא הפרדה שתמיד מצליחה – כל אחד יכול!

Naomi Beroukhim
עוגת שוקולד צ'יפס מרשימה ללא הפרדה שתמיד מצליחה – כל אחד יכול!
מתכון מאת Naomi Beroukhim
הרכיבים-
נשתמש בכוס חד"פ חמה
6 ביצים L
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
כף תמצית וניל
כוס ורבע סוכר
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים
2.5 כוסות קמח
כוס וחצי מיני שוקולד צ'יפס
איך מכינים-
ראשית נקציף ביצים שלמות עם סוכר עד קבלת קצף יציב בערך כ8-10 דקות.
אחר כך נוסיף את הוניל והשמן בזיגוג הדרגתי תוך כדי ערבוב, שלב הבא נוסיף את המיץ תפוזים
ולבסוף נוסיף את כל המרכיבים היבשים למעט השוקולד צ'יפס ונערבב עד קבלת בלילה חלקה לגמרי.
נעביר חצי מהבלילה לתבנית 24 עגולה משומנת, מעל נפזר חצי מכמות השוקולד צ'יפס.
מעל השוקולד צ'יפס נשפוך את שאר הבלילה ונפזר את שארית השוקולד צ'יפס שנשארו לנו.
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה כ40 דקות.
בהצלחה!

קצת על עוגת שוקולד צ'יפס:

עוגת השוקולד צ'יפס היא עוגה קלאסית, אהובה על כולם

היא רכה ונימוחה בפה והיא מאוד פשוטה בטעם ובהכנה שלה.
בתוך הבצק נמצא שבבי שוקולד מרירים או חלביים שיתמוססו בפה.
היא מושלמת כקינוח מרשים, נשנוש ולצד הקפה של הבוקר,
אפשר לקחת את הבסיס של העוגה וליצור המון וריאציות שונות ויצירתיות במטבח.

טיפים לעוגת שוקולד צ'יפס:

  • אגוזים קצוצים, שקדים, פקאנים ופירות יבשים כמו צימוקים או חמוציות יכולים להוסיף טעם ומרקם מעניין ולהוות תוספת מעולה.
  • לאחר שמוסיפים את היבשים, ערבבו רק עד איחוד הבלילה, ערבוב יתר עלול לגרום למרקם קשה.
  • לאחר האפייה, מומלץ לקשט את העוגה בקצפת, גנאש שוקולד, ריבת חלב וכו'.
  • קינמון, הל, ג'ינג'ר או אגוז מוסקט יכולים להעניק לעוגה טעם חורפי ונעים.

 

 

 

לעוד מתכונים לעוגות לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *