חטא מתוק במנה אישית – נמס בפה וגורם להתמכרות 😋
מתכון מאת תמי אברהם
הרכיבים-
2.5 כוסות קמח תופח
כוס סוכר
2/3 כוס קקאו
1/3 כוס שוקולית
1/2 כוס שמן
4 ביצים L
2 כוסות מים חמים
כוס פלוס מינוס של שוקולד צ'יפס חלב של לובקה (לא חובה)
חופן פקאן קצוץ (לא חובה)
איך מכינים-
נתחיל לערבב את הקמח התופח ביחד עם הסוכר,
הקקאו, השוקולית, השמן והביצים.
נמשיך לערבב היטב ונוסיף את המים החמים.
לאחר מכן נוסיף את הפקאנים הקצוצים והשוקולד צ'יפס,
נמשיך לערבב הכל ביחד עד קבלת תערובת אחידה.
נחמם תנור מראש ל180 מעלות,
נעביר את התערובת לנייר אפיה בצורת קאפקייק או תבנית שקעים של מאפינס,
נאפה עד שמוכן בערך כ25 עד 30 דקות, אך משתנה בין תנור לתנור.
בהצלחה!
קצת על עוגת שוקולד צ'יפס:
אם אתם מחפשים קינוח שוקולדי פשוט ומהיר, המאפינס האלה הם בדיוק בשבילכם.
עם מעט מאוד מרכיבים והשקעה מינימלית ניתן להכין מאפינס רכים שיתאימו לכולם.
טעמי הקקאו העשיר והמרקם הרך הוא מה שכל אחד צריך בשביל קצת חיוך ביום-יום.
טיפ: על מנת להגיע למרקם הרצוי והמושלם, חשוב לא לערבב יותר מדי את הבלילה.
כמה גושים קטנים של קמח יעזרו לשמור על מרקם עשיר ונימוח.
הגשה: נגיש את המאפינס חמים מהתנור, מושלמים לצד כדור גלידה וניל או רוטב שוקולד עשיר.
הם יתאימו במיוחד לאירוח, כקינוח לארוחה חגיגית או כפינוק פשוט באמצע היום.