מהממת ביופיה ! – עוגת גבינה בציפוי פירות יער שתרשים את כולם
מתכון מאת Mor Weizman
הרכיבים-
לעוגה:
שרוול פתי בר
100 גרם חמאה מומסת
4 ביצים L
גביע שמנת חמוצה
750 גרם גבינה לבנה
גביע גבינת שמנת נפוליאון
גביע שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
גרידת לימון מלימון אחד
מיץ מחצי לימון
3 כפות קורנפלור
חבילת אינסטנט וניל
לציפוי השמנת מעל העוגה:
2 שמנת חמוצה
4 כפות סוכר
חצי מיץ לימון
לציפוי פירות יער :
חבילת מיקס פירות יער קפואה
כף מים
100 גרם אבקת סוכר
כף קורנפלור
כף מיץ לימון
איך מכינים-
לפני הכל נחמם תנור ל200 מעלות,
בשלה הראשון נטחון את הפתי בר במעבד מזון ונוסיף את החמאה המומסת,
נערבב היטב, נשטח את הפתי בר הטחון עם החמאה בתבנית 26 ונכניס בינתיים למקפיא.
את שאר מצרכי העוגה נערבב לפי הסדר מלמעלה למטה עד קבלת תערובת חלקה.
נשפוך את התערובת מעל תחתית הפתי בר בתבנית.
נכניס לאפיה של כ20 דקות על 200 מעלות טורבו,
לאחר 20 דקות נעביר ל150 מעלות גריל עליון תחתון ללא טורבו למשך כשעה.
בינתיים נעבור לציפוי השמנת-
נערבב היטב את כל המצרכים לתערובת חלקה,
כשנוציא את העוגה מהתנור נצפה בציפוי השמנת ונכניס לתנור על 180 מעלות למשך כ7 דקות.
לאחר שאפינו את ציפוי השמנת נוציא את העוגה ונצנן לטמפרטורת החדר, בסוף התהליך נכניס למקרר למשך כלילה.
לציפוי פירות היער-
נכניס את פירות היער עם אבקת סוכר למחבת ונערבב עד כדי ריכוך,
אחר כך בכוס בצד נערבב את המים ביחד עם מיץ הלימון והקורנפלור הכל ביחד ונשפוך על פירות היער במחבת,
נערבב עוד קצת ונסגור את האש.
נניח בצד להתקררות מוחלטת,
ברגע שתערובת פירות היער קרה לחלוטין נשפוך מעל העוגה וניישר יפה.
נכניס שוב למקרר לזמן של כשעתיים, נוציא ונהנה
בהצלחה!