סוד הטעם העיראקי של סבתא – הקציצות הכי אהובות על השולחן
מתכון מאת בתאל תהל ביטון
הרכיבים-
3 תפוחי אדמה מקולפים
בטטה מקולפת 1
קישוא מקולף 1
בצל 1
גזר מקולף 1
מעט פטרוזיליה קצוצה
4 ביצים L
2 כפות קמח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מעט מלח
אבקת מרק עוף
מעט כורכום
איך מכינים-
ראשית נטחן במג'מיקס או על החלק הכי דק של הפומפיה את הירקות-
תפוחי אדמה, קישוא, בצל וגזר.
נוסיף לירקות את הפטרוזיליה הקצוצה, הביצים, הקמח והתבלינים ונערבב הכל ביחד היטב.
במחבת נחמם שכבה שמן על להבה בינונית,
תוך כדי ניצור מהתערובת קציצות שטוחות בידיים מעט רטובות,
נטגן משני הצדדים היטב להשחמה יפה,
נוציא לנייר סופג לספיגת עודפי השמן ונהנה.
קצת על קציצות ערוק:
קציצות הערוק האלה מזכירות את הקציצות בשישי בבית של סבתא מפעם.
ירוקות עסיסיות ונמסות בפה,
קציצות ערוק הן מאכל מסורתי עיראקי שהפך לפופולרי בכל הארץ,
מתאימות במיוחד לארוחת שישי, לאירוח, וגם סתם ככה לנשנוש.
מומלץ להגיש לצד סלט ירקות צבעוני, יוגורט מתובל בשום,
וגם בתוך פיתה עם טחינה וסלט, כך או כך בכל דרך תהנו מהן.