ההפתעה השוקולדית שתהפוך את השבת שלכם למיוחדת במינה
מתכון מאת Maayan Fogel
הרכיבים-
לעוגה:
4 כוסות קמח
1.5 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
50 גרם חמאה / מחמאה
כוס וחצי מים
תוך כדי לישה לאט לאט. שלא יהיה דביק ולא יבש….לישה של 7 דקות.
להתפיח
למילוי:
200 גרם חמאה / מחמאה רכה
5 כפות קקאו
כוס וחצי סוכר
4 כפות ממרח שוקולד לבחירה
איך מכינים-
להכנת הבצק נלוש את כל המרכיבים במיקסר עם וו לישה,
נכניס את כל המרכיבים למיקסר ולבסוף את המים בהדרגה,
לישה של 7 דקות בערך עד קבלת בצק לא מאוד דביק ולא יבש,
נכסה את הבצק ונתפיח עד הכפלת נפחו.
בינתיים נעבוד על המלית,
נערבב את כל המרכיבים עד שנקבל תערובת אחידה.
אחר כך נפתח את הבצלק למלבן גדול ונחלק ל3 חלקים שווים.
נמרח 2 מהחלקים עם מילוי,
את חלק הבצק הנקי נקפל על אחד החלקים עם המילוי
והחלק עם המילוי שנותר נקפל על החלק הנקיץ
נוצר לנו מלבן צר וארוך שאותו נקפל לשנים אך הפעם נקפל לאורך ולא לרוחב,
נקמח היטב את המשטיים ונרדד הכל למלבן גדול,
תוך כדי נקמח את הכל כל הזמן כולל המערוך,
לבסוף נגלגל את המלבן שקיבלנו לרולדה יפה,
נחתוך באמצע ל2 רולדות ונכניס למקרר למשך כ45 דקות.
את הרולדות נחבר לצמה אחת יפה,
נתפיח שוב כ45 דקות לאחר המנוחה במקרר.
נחמם תנור מראש ל160 מעלות ונאפה כ25 דקות,
ביציאה נבריש את העוגה במי סוכר ביחס של 1:1.
בהצלחה!
שמרים שוקולד- עוגת הבית הידועה:
אצלי כל שישי אחרי הארוחה תמיד נחתכת לה עוגת שמרים שוקולד עסיסית,
אף אחד לא יכול להגיד לה לא,
וזאת גם אחת הבעיות שהיא ממכרת ותמיד בא לנו עוד ממנה.
היא רכה ונימוחה עשויה בצק אוורירי ולא מכביד
ויש בה את הטעם הטוב של עוגה ביתית שאף מאפיה ועוגה קנויה לא יכולים להמחיש.