הסוד לעוגת הפרג הכי טעימה שתכינו – והיא אפילו פרווה
מתכון מאת Riki Cohen Wandratsch
הרכיבים-
*תבנית בקוטר 26 או 28
¾1 כוסות קמח ( 250 גרם)
שקית אבקת אפייה
חצי כוס קוקוס
5 ביצים L
¼1 כוסות סוכר (250 גרם)
¾ כוס שמן (180 מ"ל)
כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
הסוד שלי – 2 תפוחים קטנים או 1 גדול מגורדים גס
200 גרם פרג שחור טחון טרי
כף רום או כפית תמצית וניל / תמצית בטעם רום (לא חובה)
לגנאש:
חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל) חלבית או צמחית לפרווה
120 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
איך מכינים-
במיקסר עם וו גיטרה או בעזרת מטרפה ידנית
נתחיל לטרוף ביצים שלמות עם סוכר כ5-7 דקות עד קבלת תערובת בהירה ותפוחה.
אחר כך ננמיך את מהירות המיקסר ונוסיף בהדרגה תוך כדי ערבול את השמן ומיץ התפוזים,
לאחר מכן נוסיף את התפוח המגורד, הפרג, הקוקוס, הרום ובסוף הקמח ואבקת האפיה.
נערבב הכל ביחד רק עד שהקמח נטמע בתוך התערובת.
נשפוך את הבלילה שקיבלנו לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפיה,
נחמם תנור מראש ל170 מעלות ונאפה כ40 עד 45 דקות,
נוודא בעזרת קיסם שננעץ במרכז העוגה ויוצא יבש שהעוגה מוכנה,
נוציא את העוגה ונצנן לגמרי.
לגנאש נמיס את השמנת המתוקה והשוקולד ביחד במיקרו בפולסים,
נערבב עד שנקבל תערובת חלקה, נצנן את הגנאש ונשפוך מעל העוגה.
בהצלחה!
זרעי פרג – היסטוריה של טעמים וסגולות:
זרעי הפרג הקטנים השחורים הם יותר מתוספת לאפיה,
יש להם היסטוריה רבה, מגוון של שימושים וערכים תזונתיים מפתיעים.
ההיסטוריה והשימושים-
שימוש בפרג תועד כבר בתקופות קדומות, למשל במצרים העתיקה השתמשו בפרג לטקסים דתיים וצרכים רפואיים
הפרג משמש כתבלין במגוון של מטבחים, בעיקר מזרח אירופה.
בתרבויות שונות זרעי הפרג נחשבו לסמל של שפע
יתרונות רפואיים-
זרעי הפרג מכילים חומרים מרגיעים המסייעים להורדת החרדה ולשיפור בהירדמות.
שימשו בעבר לטיפול בכאבי שרירים ומרפקים
שמן זרעי הפרג שימש לטיפול בעור יבש בעבר.