שושני וניל במרקם המושלם – טעם גן עדן
מתכון של יונית ולס
הרכיבים-
לבצק:
קילו קמח
כף וחצי שמרים
כוס שמן
3/4 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
3 ביצים L
2 כוסות מים חמימים
קורט מלח
למילוי:
קרם פטיסייר
פצפוצי שוקולד צ'יפס
להברשה ביציאה מהתנור:
כוס סוכר
כוס מים רותחים
מעט תמצית וניל
איך מכינים-
נתחיל ללוש את המצרכים במיקסר עם וו לישה כ 10 דקות,
לאחר קבלת בצק אחיד נכסה את הבצק ונניח להתפחה של כ40 דקות.
לאחר 40 דקות התפחה נפתח את הבצק ונרדד למלבן דק,
נמרח קרם פטיסייר באופן שווה ונפזר פצפוצי שוקולד,
נגלגל את המלבן לרולדה ונחתוך לשושנים,
את כל השושנים נסדר יפה בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים.
נחמם תנור מראש ל175 מעלות ונאפה כ30 דקות.
בזמן האפיה נכין את הסירופ,
נערבב כוס סוכר עם כוס מים רותחים ומעט תמצית וניל עד שהסוכר נמס,
נבריש את השושנים בסירופ ביציאה מהתנור.
בהצלחה!