איך להכין עוגת תפוזים באפס מאמץ
מתכון מאת דליה בן חמו
הרכיבים-
3 ביצים L או 4 M
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה (אפשר גם לשים 2 כוסות קמח תופח במקום קמח ואבקת אפיה)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כוס מיץ תפוזים
גרידה מתפוז 1
שקית סוכר וניל
איך מכינים-
נטרוף ביצים ביחד עם הסוכר,
אחר כך נוסיף בהדרגה את השמן.
רק בסוף נוסיף את המרכיבים היבשים ביחד עם מיץ התפוזים,
נערבב רק עד איחוד החומרים ולא מעבר.
נרפד 2 תבניות אינגליש קייק בנייר אפיה משומן,
נשפוך את הבלילה באופן שווה בין 2 תבניות האינגליש קייק.
נחמם תנור מראש ל170 מעלות ונאפה בין 30 ל40 דקות.
ניעזר בקיסם שננעץ במרכז העוגה ויוצא יבש לוודא שהעוגה מוכנה.
רכה נימוחה וקלה
בהצלחה!
טיפים להצלחת המתכון:
- ביצים בטמפרטורת החדר – יתערבבו בבלילה באופן קל וטוב יותר
- קמח מנופה – ניפוי הקמח יעזור למנוע היווצרות של גושים בתערובת
- מיץ תפוזים סחוט טרי – מיץ תפוזים שנסחט טרי בעצמנו יהיה האיכותי ביותר, כמובן גם להשתמש בתפוזים כמה שיותר טריים.
- נקשט בשכבה אחידה של אבקת סוכר – הכי קלאסי, הכי פשוט, הכי טעים