בשבילי היא תמיד תהיה הפשטידה האולטימטיבית – מחאמר ביתית
מתכון – עדן חגי
הרכיבים-
5 תפוחי אדמה גדולים
2 גזרים
מעט שמיר קצוץ דק
אבקת מרק עוף (כמות לפי טעם)
פלפל שחור גרוס (כמות לפי טעם)
מעט כורכום
5 ביצים L
חצי כוס שמן
איך מכינים-
ראשית נקלוף ונחתוך לקוביות את הגזר ותפוחי האדמה,
נעביר לסיר עם מים רותחים ממש כמו שמכינים פירה.
נחכה שיתרכך נוציא ונמעך לפירה,
נוסיף מעט שמיר קצוץ, אבקת מרק עוף, פלפל שחור גרוס וכורכום.
אחר כך בקערה נפרדת נטרוף את הביצים היטב עם מטרפה ידנית ונשפוך לתערובת הפירה.
בסיר בקוטר בינוני נרתיח חצי כוס שמן,
לאחר שהבאנו להרתחה נשפוך את התערובת לסיר.
נטגן על אש נמוכה כ3 דקות בערך,
לבסוף נעביר את הסיר לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כ45-60 דקות.
נוציא נצנן את הפשטידה, נהפוך את הסיר ונוציא בעדינות את הפשטידה מהסיר
בהצלחה!
קצת הקדמה על פשטידת המחאמר:
פשטידת מחאמר – פשטידה מסורתית ומפנקת מהמטבח המרוקאי.
מאופיינת במרקם רך ועסיסי, בקליפה זהובה ופריכה,
ובשילוב הטעמים העשירים בין תפוחי האדמה, הביצים והתבלינים.
היא מעולה לארוחות משפחתיות, אירוח חברים וגם לארוחה שגרתית.