עוגת שקדים במרקם מנצח ובטעמים מופלאים שתשאיר טעם של עוד
מתכון מאת דבי וזאנה
הרכיבים-
לפי כוס חד"פ קרה
4 ביצים L
1 כוס סוכר
3\1 כוס מיץ תפוזים טרי
2\1 כוס שמן קנולה
גרידת תפוז מתפוז 1
שלוש וחצי כוסות שקדים טחונים דק
4 כפות פירורי לחם
כפית תמצית שקדים
3 כפות ליקר אמרטו (לא חובה)
אבקת סוכר
איך מכינים-
נקציף את הביצים למשך כ5 דקות ותוך כדי נוסיף את הסוכר בהדרגה.
ננמיך את מהירות המיקסר ונוסיף את שאר החומרים, נמשיך לערבל את הכל עוד כדקה.
נעביר את הבלילה לתבנית 24 משומנת ונאפה כ35 דקות.
ננעץ קיסם במרכז העוגה לפני שנוציא מהתנור ונוודא שקיסם יוצא יבש.
ביציאה מהתנור נפזר אבקת סוכר
בהצלחה!
רעיונות לעוד מרקמים שייתנו עוד עומק:
- אגוזים – למרקם אגוזי שונה בטעמי אגוזים נוסיף אגוזי לוז, פקאנים או מקדמיה קצוצים לבלילה.
- פירורים – נסו ליצור תחתית דקה בעזרת פירורי עוגיות או ביסקויטים לפריכות וניגוד למרקם הרך של העוגה.
- קרמל – שכבה דקה של כרמל מעל העוגה תוסיף מתיקות וטעם קרמלי
- שוקולד – הכינו גנאש שוקולד משוקולד מריר ושפכו מעל העוגה לטעם שוקולדי עשיר