מאפים עוגיות קינוחים

ביס מהאלפחורס האלו יקח אתכם ישר לארגנטינה

מלי אלימלך
ביס מהאלפחורס האלו יקח אתכם ישר לארגנטינה
מתכון של מלי אלימלך
הרכיבים-
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
שקית סוכר ווניל
4 חלמונים אחד אחד
250 גרם קמח
200 גרם קורנפלור
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
ריבת חלב
קוקוס טחון לציפוי
כפית גרידת לימון
איך מכינים-
נכניס למיקסר את החמאה, אבקת הסוכר וסוכר הוניל,
נעבד עד קבלת קרם חלק ונוסיף 4 חלמונים אחד אחד עד הטמעה.
לאחר הטמעת החלמונים נוסיף את היבשים-
קמח, קורנפלור, אבקת אפיה, מלח וגרידת לימון,
מכן מומלץ ללוש באופן ידני עד קבלת בצק רך וחלק,
את הבצק שקיבלנו נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך כשעה.
לאחר שעה נחלק את הבצק ל4 חלקים שווים,
נשאיר את החלקים במקרר כל פעם נוציא מהמקרר אחד אחד את חלקי הבצק.
על משטח מקומח נרדד כל חלק לעובי 1/2 ס"מ,
נרפד תבנית תנור בנייר אפיה ונקרוץ עיגולים לא גדולים מדי
ונניח את העיגולים בתבנית במרווחים אחד מהשני.
נכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות ל8 עד 10 דקות אפיה,
נוציא ונקרר לפני שנפריד מהתבנית,
נמשיך ככה עם כל חלקי הבצק עד שנסיים.
לאחר הסיום נחלק את כמות העוגיות שווה בשווה,
לחצי מכמות העוגיות נניח על משטח נקי כשהחלק התחתון כלפי מעלה,
נמלא שק זילוף בריבת חלב ונזלף בעדינות על כל עוגיה,
מעל כל עוגיה שזילפנו עליה ריבת חלב נניח עוגיה,
נסגור בלחיצה קלה כך שהריבת חלב תצא מעט מהשוליים.
כל אלפחורס שסגרנו נסובב את הקצוות בתוך קערה עם קוקוס טחון לצפות את המעטפת.
בהצלחה!

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *