סופריטו עוף מפתיע עם הטויסט הקטן שמשדרג אותו לרמה המושלמת
מתכון של אילנית כרבי
הרכיבים-
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
4-6 שוקיים/ירכיים עוף חתוכים לחצי ונקיים היטב
מלח גס
פלפל שחור גרוס
רבע כוס שמן
כוס וחצי מים רותחים
סילאן
איך מכינים-
נתחיל לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות, נמליח, נטגן בשמן עמוק ונשאיר בצד.
אחר כך נחמם סיר עם רבע כוס שמן ונטגן את חלקי העוף היטב משני הצדדים,
נפזר מלח גס ופלפל שחור גרוס.
לאחר טיגון של דקות ננמיך את האש ונסגור את הסיר עם מכסה ונאדה את העוף למשך כ15 דקות.
לאחר 15 דקות נוסיף כוס וחצי מים רותחים ונבשל עד להתרככות העוף.
כשהעוף התרכך נוסיף את תפוחי האדמה המטוגנים ונבשל לעוד 10 דקות.
לאחר 10 דקות של בישול תפוחי האדמה והעוף נזגג סילאן לפי העין,
בשביל הטויסט שלי נחמם תנור מראש ל210 מעלות טורבו,
נכניס את הסיר איך שהוא למשך כ5 דקות בתנור אך ורק להשחמה יפה בשביל הצבע המנצח, יוצא פשוט מעדן.
לא חובה להכניס לתנור בסוף אך משדרג מאוד
בהצלחה!
נסו לשנות את המתכון מעט ע"י הוספת טעמים מעניינים:
- חריפות – צ'ילי, פלפל חריף יוסיפו לכם את הפיקנטיות החסרה
- חמיצות – לימון, חומץ יאזנו את מתיקות הסילאן ויעניקו רעננות
- יין – יין אדום או לבן יכולים להוסיף עומק לטעם ולרכך את הבשר
- עשבי תיבול –פטרוזיליה, כוסברה או שמיר יהיו נהדרים בשביל להוסיף עוד ארומות למנה