מוסקה פשוט מהפנטת – הכי טעימה בעולם
משתפת מתכון מאת Vered Valer
הרכיבים-
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל 1 בינוני
2 תפוחי אדמה
חופן כוסברה קצוצה
2 שיני שום
קמצוץ עלי מרווה
2 חצילים מאורכים
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
כפית אריסה מתוקה
שומשום
ביצה 1 L
איך מכינים-
נחתוך חצילים לפרוסות בעובי בינוני,
בעזרת מברשת מושחים את החצילים בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד השחמה קלה.
אחר כך נרתיח את תפוחי האדמה במים רותחים להתרככות ונמעך לפירה,
לפירה נוסיף את האריסה והכוסברה הקצוצה ונערבב היטב.
במקביל לפירה נכין את תערובת הבשר,
במחבת גדולה נתחיל לטגן בצל עם 2 כפות שמן זית,
נוסיף את המרווה, השום ונמשיך עוד קצת לערבב הכל ביחד.
בסוף נוסיף למחבת את הבשר ומלח פלפל ונטגן עד שהבשר עשוי היטב.
אופן הרכבת המוסקה- נניח את החצילים כמו עלי כותרת
שכבת פירה, שכבת בשר ונסגור בשכבת פירה.
נאסוף חציל אחר חציל ונצמיד עד לסגירה (ניתן להיעזר בתמונה למטה).
נבריש את הכל בחלמון ביצה ונפזר שומשום.
נכניס לתנור שחומם מראש ל160-180 מעלות ונאפה כ45 דקות,
רצוי לסחוט לימון ביציאה מהתנור.
בהצלחה!
קצת על מוסקה:
מוסקה – תבשיל שכבות מרשים ופופולרי במטבח הבלקני והמזרח תיכוני.
המוסקה בדרך כלל מורכבת משכבות של חצילים אפויים/מטוגנים,
בשר טחון ברוטב עגבניות עשיר ובינם רוטב בשמל עשיר או שכבת של תפוחי אדמה.
השילוב של הטעמים המגוונים והמרקמים השונים הופכים את המוסקה למנה מושלמת לאירוח ולארוחות חגיגיות.
כל מדינה מוסיפה את הטויסט שלה למנה, כך שתמצאו המון גרסאות שונות של מוסקה כל אחת והקסם שלה.