גביניות כמו שלא טעמתם מעולם
מתכון מאת שרה פאול
הרכיבים-
לבצק:
ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים או קוביה שמרים טריים
200 גרם חמאה
גביע שמנת חמוצה
כוס ורבע סוכר
3 ביצים L
חצי כוס חלב
1/4 כוס קוניאק (לא חובה)
למלית:
2 גביעים של גבינת ריקוטה פרסקה לאפייה
2 חבילות של גבינת טוב טעם
4 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
ביצה 1 L
3/4 כוס סוכר
איך מכינים-
את המתכון נתחיל מהבצק, ננפה קמח לקערת מיקסר עם וו לישה,
נמיס את החמאה עם החלב ונוסיף למיקסר.
אחר כך נוסיף ארת השמרים, הסוכר, הביצים, השמנת והקוניאק.
נלוש כ10 עד 12 דקות לבצק רך ונעים, בסוף התהליך נכסה את הבצק ונתפיח כשעה.
לאחר שעה נוריד את הנפח ונתפיח שוב כשעה.
בינתיים בזמן התפיחה נעבוד על המלית-
נערבב את הגבינות, סוכר, אינסטנט פודינג וביצה,
נעביר למקרר עד שהבצק מסיים את התפיחה.
לאחר שהבצק תפח פעמיים נחלק לכדורים שווים נכסה את הכדורים ונניח למנוחה של עוד כ20 דקות.
כל כדור נפתח למרובע ונחלק לריבועים של 9 ס"מ בערך.
בכל ריבוע נפזר כפית גדושה מהמלית ונאחד את ארבעת הקצוות של הבצק.
נכסה במגבת ונתפיח שוב עם הקרם.
נחמם תנור מראש ל190 מעלות, נבריש בביצה טרופה ונכניס לאפיה עד השחמה.
נוציא ונכסה במגבת עד שהגביניות מתקררות לחלוטין.
בהצלחה!
קצת על גביניות:
גביניות שמרים, מאפה אהוב במיוחד המזכיר את השבתות המשפחתיות והחגים.
אני זוכרת את סבתא שלי שהייתה מכינה אותן בחגים, באירועים וארוחות המשפחתיות,
הריח הנפלא של הבצק ממולא הגבינה המתוקה היה ממלא את הבית ואת הלב שלי.
המתכון הזה הוא גרסה משודרגת של המתכון המשפחתי שלנו, תהנו.
הוסיפו טויסט למילוי:
המילוי הקלאסי לגביניות הוא הגבינות עם הסוכר והביצה, סוכר וביצה,
אך ניתן להוסיף תוספות ולשחק עם הטעמים,
נסו להוסיף צימוקים, קינמון או אפילו שוקולד צ'יפס.
אני אוהבת גם מעט גרידת לימון, הלימון מוסיף את הניחוחות הרעננים שלו לתוך המאפה.