חלום חורפי מהתנור – תענוג מקינמון שאי אפשר לעמוד בפניו
מתכון מאת שרה קבבצי
הרכיבים-
*נשתמש בכוס חד"פ חמה
6 ביצים L מופרדות
כוס ורבע סוכר
2 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים
¾1 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
1/2 כוס קוקוס
כוס אגוזים קצוצים גס לבחירה
כף קינמון
איך מכינים-
נתחיל להקציף חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב אבל לא קשה מדי,
נעביר את קצף החלבונים לקערה אחרת.
בקערה נפרדת לגמרי נערבב את הקמח, אבקת אפיה,
קוקוס, אגוזים קצוצים, קינמון ונניח בינתיים בצד.
אחר כך בקערת מיקסר נקציף חלמונים עם חצי כוס סוכר ו2 שקיות סוכר וניל.
נוסיף למיקסר בזרם דק שמן ונקציף עוד כמה דקות.
לאחר כמה דקות נוסיף את מיץ התפוזים ותערובת הקמח שהשארנו בצד,
ננמיך את מהירות המיקסר למהירות הכי נמוכה ונערבב הכל כחצי דקה.
את קצף החלבונים שהשארנו בצד נכניס ב3 פעימות
לתוך תערובת החלמונים תוך כדי קיפול עד קבלת תערובת אחידה.
נחמם תנור מראש ל160 מעלות,
נשפוך את הבלילה לתבנית מלבנית בינונית או 26 עגולה
נאפה כ45-60 דקות בערך תלוי תנור,
לפני שנוציא מהתנור נבדוק בעזרת קיסם שננעץ במרכז העוגה ויוצא יבש שהעוגה מוכנה.
בהצלחה!
מהו קינמון בעצם?
מקורו – הקינמון מגיע מקליפת עץ הקינמון שגדל לרוב בסרי לנקה, וייטנאם וסין.
סוגים – קיימים שני סוגים עיקריים של קינמון קינמון סיני וקינמון ציילון,
קינמון ציילון נחשב איכותי יותר ובעל טעם עדין ומורכב יותר.
טעם – טעמו של הקינמון מתאפיין במתיקות וחריפות יחד, עם ניחוח ארומטי מיוחד ומורכב.