עוגיות סבתא פרווה בכלום עבודה – שנים אני מכינה אותן בחורף לצד התה
מתכון מאת Shuly Asulin Karasin
הרכיבים-
*נשתמש בכוס חד"פ חמה
שקית אבקת אפייה
כוס סוכר (אפשר גם פחות כמובן זה מה שאני משתמשת)
כוס אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
כוס שמן
2 ביצים L טרופות קל
כפית ורבע מלח
4 כוסות קמח
איך מכינים-
בקערה נתחיל לערבב בעזרת מטרפה ידנית את הסוכר ואבקת הסוכר,
אחר כך נוסיף בהדרגה את השמן, הביצים,
אבקת האפייה, תמצית הוניל והמלח.
לבסוף תוך כדי ערבוב נוסיף את הקמח ונלוש הכל ביחד עד קבלת בצק פריך.
בעזרת כף מדידה נקרוץ חלקים מהבצק ונכדרר לכדורים,
כל כדור נניח על תבנית במרחק של כ5 ס"מ אחד מהשני.
בעזרת כוס עם בסיס רחב נמעך את הכדורים לעוגיות בעובי של ס"מ 1.
לאחר מכן נפזר מעט סוכר לבחירה מעל העוגיות,
נחמם תנור מראש ל185 מעלות ונאפה כ8 דקות בערך
בהצלחה!
עוגיות סבתא קלאסיות:
עוגיות סבתא הן עוגיות פשוטות וטעימות בטירוף,
הבסיס בדרך כלל כולל קמח, חמאה/שמן, סוכר, ביצים ואבקת אפייה.
המרקם הנימוח מתקבל מהחומרים הרטובים והיבשים,
שנעטפים יחד למרקם וטעם מושלם לאחר האפייה.
ניתן לשנו תאת המתכון במגוון דרכים ולפאר אותו בדרך שלכם,
אך זכרו תמיד כי זהו בסיס מעולה לכל עוגיה וגם כעוגיה בפני עצמה.
לעוד מתכונים לעוגיות לחצו כאן