סינבונס ביתיים – שבלולי קינמון אווריריים כמו עננים שיעיפו אתכם
מתכון מאת דקר כהן
הרכיבים-
לבצק:
חצי קילו קמח מנופה
כף שמרים יבשים
קורט מלח
2 כפות סוכר
כוס חלב פושר
2 חלמונים + ביצה 1 שלמה L
100 גרם חמאה רכה
למילוי:
כוס סוכר חום
3 כפות קינמון
60 גרם חמאה
לציפוי:
3 כפות גבינת פילדלפיה 30%
50 גרם חמאה מומסת
50 גרם אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
איך מכינים-
במיקסר עם וו לישה נתחיל לערבב את הקמח ביחד עם השמרים, קורט מלח ו2 כפות סוכר,
נוסיף בהדרגה את החלב, 2 חלמוני ביצה ולבסוף ביצה שלמה ו100 גרם חמאה רכה,
נלוש הכל יחדיו במשך 10 דקות, בסיום נכסה את הבצק ונתפיח כשעה.
בינתיים נעבוד על המילוי –
נערבב את הסוכר החומם הקינמון והחמאה עד שנקבל מרקם משחתי.
אחר כך לאחר שעה התפחה נפתח את הבצק ונרדד למרובע,
נמרח בנדיבות את המילוי על הבצק ונחתוך לפסים.
כל פס נגלגל לשבלול ונניח את השבלולים שמתקבלים בתבנית מרופדת בנייר אפיה,
נכסה את השבלולים בתבנית ונתפיח עוד כ20 דקות.
נכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ונאפה בין 20 ל30 דקות או עד הזהבה יפה.
בזמן האפיה נכין את הציפוי-
במיקרו נמיס בפולסים של 30 שניות את הפילדלפיה עם החמאה עד שמומס,
נוסיף את החמאה והפילדלפיה המומסות לקערה עם 50 גרם אבקת סוכר וכפית תמצית וניל,
נערבב הכל למרקם חלק ונצנן את הציפוי.
נוציא את הסינבונס מהתנור ונזלף את הציפוי מעל.
בהצלחה!
שדרוגים נוספים למילוי:
- סוכר – במקום להשתמש בסוכר חום רגיל אפשר להשתמש בסוכר חום כהה או סוכר דמררה לטעם מעושן יותר
- טעמים עזים – למלית עם טעמים מגוונים יותר נוסיף אגוז מוסקט או ג'ינג'ר מגורד כך שנקבל טעם מורכב ומעניין יותר
- אגוזים – נקצוץ אגוזי מלך, שקדים או פקאנים ונוסיף למלית לטעם אגוזי מושלם
לגיוון ושדרוג הבצק:
- בצק מתובל – כמו למילוי אפשר להוסיף מעט ספייס לבצק על ידי הוספת אגוז מוסקט, הל טחון וגם קינמון לארומות עמוקות וחזקות
- שמרים – לחלופין במקום שמרים יבשים אפשר להשתמש במקום בשמרים טריים למרקם אוורירי אפילו יותר