קוביות פירורים וגבינה רכה – הקומבינציה המושלמת שתשאיר אתכם מבקשים עוד
מתכון מאת חני קונאשוילי
הרכיבים-
*תבנית חד פעמית בינונית
לבצק:
500 גרם קמח
230 גרם חמאה
120 גרם סוכר
2 ביצים L
שקית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
לתערובת הגבינה:
600 גרם גבינה טבורוג/כנען/טוב טעם
200 גרם סוכר
2 ביצים L
3 כפות שמנת חמוצה
שקית סוכר וניל
חצי כפית מלח
איך מכינים-
נתחיל מהבצק, נערבב עם הידיים את הקמח, חמאה וסוכר עד קבלת פירורים,
נפריש בצד כשליש מכמות הפירורים לפיזור מעל העוגה.
לתערובת שנשארה נוסיף 2 ביצים, אבקת אפיה וחצי כפית מלח,
נלוש הכל ביחד עד קבלת בצק חלק.
בתבנית מרופדת בנייר אפיה נשטח את הבצק על הנייר.
לתערובת הגבינה נערבב ביחד את כל המרכיבים היטב לתערובת אחידה,
נשפוך מעל הבצק ששיטחנו בתבנית ומעל הגבינה נפזר את הפירורים שהשארנו בצד.
נחמם תנור מראש ל170 מעלות ונאפה כשעה.
נוציא את העוגה מהתנור, נצנן לגמרי ורק אז נחתוך לקוביות, נפדר באבקת סוכר מלמעלה.
בהצלחה!
הוסיפו עומק למתכון:
- הוסיפו תוספות למילוי – ממליצה מאוד להוסיף למילוי פירות יבשים קצוצים (דוגמת צימוקים או חמוציות), גרידת לימון, תמצית וניל או ליקר מתוק כלשהו.
- לבסיס הפריך – במקום בסיס פירורים רגיל נסו להוסיף קמח שקדים, שיבולת שועל או שילוב של שניהם, כמו כן גם תבלינים עדינים כמו קינמון, הל או כל תבלין אחר שאתם אוהבים.
- להצגה השלמה – נגיש את הקוביות בצורה פוטוגנית, מקושטת בפירות טריים, עלי נענע או אבקת קקאו.
לעוד מתכונים לעוגות גבינה לחצו כאן