בראוניז שונה מכל מה שטעמתם עד היום – חלום שוקולדי רך על ענן גבינה קרמי
מתכון מאת Riki Cohen Wandratsch
הרכיבים-
לתערובת הגבינה:
350 גרם גבינת שמנת
250 גרם גבינה לבנה 5%
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים L
כף קורנפלור
לבראוניז שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
4 ביצים L
כוס ורבע סוכר חום (250 גרם)
כוס ורבע קמח (180 גרם)
כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
כוס אגוזי מלך שבורים גס (כ 100 גרם)
איך מכינים-
הכנת תערובת הגבינה –
נערבב ביחד 2 את הגבינות ביחד עם החמאה המומסת, סוכר, תמצית וניל וביצים.
נמלא כוס מהבלילה שקיבלנו ונשפוך את הבלילה שבכוס לקערה נפרדת,
נתחיל לערבב בקערה הנפרדת את הבלילה עם קורנפלור עד קבלת בלילה חלקה.
לאחר מכן נחזיר לקערה עם כל הגבינות ונערבב ביחד הכל, בסיום נניח בצד.
הכנת בראוניז שוקולד –
נמיס ביחד את השוקולד והחמאה בסיר בינוני לתערובת אחידה,
לאחר שהתאחד נוריד מהאש נוסיף סוכר ונערבב היטב.
לבלילת השוקולד נוסיף פנימה את הביצים אחת אחת ובמקביל נערבב בעזרת מטרפה ידנית.
אחר כך נוסיף קמח, אבקת אפיה, מלח ונערבב עד קבלת תערובת אחידה,
לבסוף נוסיף פנימה אגוזי מלך שבורים גס ונערבב עד שנטמעים בתערובת.
הרכבה-
נרפד תבנית מלבנית בנייר אפיה,
נשמור כ3/4 כוס של בלילת השוקולד בצד ואת שאר התערובת נשפוך לתבנית.
מפזרים בעדינות את תערובת הגבינה מעל תערובת השוקולד בתבנית,
מעל הגבינה בעזרת כפית נפזר מתערובת השוקולד שהשארנו בצד,
בעזרת סכין ניצור מין צורת מקושקשת כמו בעוגת שיש על השוקולד שפיזרנו מלמעלה.
נחמם תנור מראש ל170 מעלות ונאפה כ45 דקות,
לאחר האפיה נצנן היטב ונעביר לשעתיים במקרר,
חותכים לריבועים ונהנים.
בהצלחה!
בראוניז שוקולד וגבינה – תענוג חדיש:
בראוניז מורכבות משכבת שוקולד עשירה ושכבת גבינה נימוחה,
שילוב הטעם העמוק של השוקולד המריר עם מתיקותה של גבינה קרמית.
שכבת הבראוניז השחומה והעסיסית נפגשת בשכבת הגבינה האוורירית,
ויוצרת חגיגה של טעמים ומרקמים בפה.