2 עוגות – 3 טעמים מדהימים – תפוחים קינמון ואגוזים מתחברים למפגש לוהט בתבנית
מתכון מאת עדנה סויסה
הרכיבים-
4 ביצים L
כוס סוכר
3 תפוחים בגודל בינוני קלופים וחתוכים לקוביות
4 כפות יין אדום מתוק
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
קצת פחות מכף קינמון
חצי כוס שמן
איך מכינים-
נתחיל להקציף ביצים שלמות עם סוכר,
אחר כך נוסיף בהדרגה לקצף הביצים קמח,ת שמן ואבקת אפיה.
את תפוחי העץ שחתכנו לקוביות נערבב עם היין ונפזר לתוך הבלילה, נערבב עד איחוד.
לבסוף נערבב את האגוזים הקצוצים ביחד עם הקינמון היטב ונטמיע לתוך הבלילה.
נשפוך את הבלילה ל2 תבניות אינגליש קייק משומנות,
נחמם תנור מראש ל170 מעלות ונאפה כ40 דקות בערך (תלוי תנור).
בהצלחה!
טיפים שונים לעוגה:
- סוג התפוחים – ניתן להשתמש בכל סוג תפוח שאתם אוהבים. תפוחים ירוקים יעניקו מרקם פריך יותר, תפוחים אדומים ייתנו טעם מתקתק יותר
- תוספות – אפשר כמובן להוסיף צימוקים, שזיפים מיובשים או פירות יבשים אחרים לפי טעמכם
- אגוזים – לחלופין במקום אגוזי מלך נשתמש בשקדים, פקאנים או אגוזי לוז
- קינמון – למי שאוהב קינמון במיוחד, הוסיפו עוד קינמון למלית או פזרו מעל העוגה לפני האפייה
לעוד מתכונים לעוגות בחושות לחצו כאן