אושפלאו – חגיגת אורז בשר וטעמים מזרחיים
מתכון מאת שרונה זאבי
הרכיבים-
*כוס חד פעמית פשוטה
*כמות התבלינים לפי הטעם
קילו בצל
2 קילו אסאדו או צוואר מס׳ 10
כוס אורז
פלפל 4 עונות
כוס חומוס מבושל
פלפל אנגלי
עלי דפנה
כרפס
בצל
כמה שיני שום
מלח
אבקת מרק עוף
פלפל שחור גרוס
כורכום
קינמון
כמון
קילו גזר חתוך לגפרורים
איך מכינים-
בשקית חמין (יש לקנות בסופר) נכניס את הבשר חתוך לקוביות,
פלפל 4 עונות, פלפל אנגלי, עלי דפנה, כרפס קצוץ, מעט בצל קצוץ, וכמה שיני שום.
נבשל כ4 שעות עד שהבשר רך מאוד.
אחר כך נוסיף למי הבישול תוך כדי מלח, אבקת מרק עוף,
פלפל שחור גרוס, כורכום, קינמון וכמון.
לאחר מכן בסיר חדש נתחיל לטגן קילו בצל חתוך לרצועות עבות עם שמן בנדיבות עד שנהיה שקוף,
נוסיף קילו גזר חתוך לגפרורים מעל הבצל,
מעל הגזר נפזר גרגירי חומוס מבושל, ומעל החומוס נוסיף את הבשר המבושל.
נוסיף מעל הבשר אורז שהושרה במים רותחים כחצי שעה וסונן.
בציר שבו בושל הבשר נתקן טעמים לפי הצורך ונוסיף כוס וחצי נוזל ציר מעל האורז בסיר,
נכסה את הסיר במכסה ונביא לרתיחה,
ברגע שרותח ננמיך ללהבה נמוכה.
נבשל כ15 דקות ראשונות ולאחר 15 דקות ניצור ארובות באוכל בעזרת כף עץ,
נבשל עוד כ15 דקות נוספות ונוריד מהאש.
בהצלחה!
אושפלאו – מסע קולינרי למרכז אסיה:
אושפלאו זה הרבה יותר מסתם ארוחה, זה חוויה.
תבשיל האורז הבוכרי המוכר הוא עשיר בטעמים ומרקמים,
הוא ממש לוקח אותנו לחוות את טעמי מרכז אסיה.
כל ביס מספר סיפור על מסורות עתיקות ותבלינים ארומטים.
התבשיל מעורר רגשות וזכרונות, הכנת האושפלאו היא בעצם הזמנה למסע הזה אל עבר מרכז אסיה.
נבשל עוד כ15 דקות נוספות ונוריד מהאש.
בהצלחה!