בחושה מושלמת – עוגה רכה ונימוחה עם קרם גבינה שמתמוסס בפה
מתכון מאת Judy Palti
הרכיבים-
*כוס חד"פ חמה
*תבנית 26 או מרובעת בגודל זהה
לעוגה:
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
3 ביצים L
3/4 כוס סוכר
חצי כוס שמן
שליש כוס מים חמים
שקית סוכר וניל
כף מיץ לימון
גרידה מלימון 1 שלם
לקרם גבינה:
250 גרם גבינה לבנה 5%
גביע שמנת חמוצה 9%
3-4 כפות חלב
2 כפות שטוחות אינסטנט פודינג וניל
ביצה 1 L
חצי כוס סוכר
איך מכינים-
נחמם תנור ל165 מעלות טורבו ונשמן את התבנית,
לתערובת העוגה –
בקערה נקציף ביחד את הביצים, סוכר וסוכר וניל עד קבלת בלילה תפוחה.
אחר כך נוסיף בהדרגה את השמן, מיץ הלימון וגרידת הלימון לבלילה תוך כדי הקצפה,
ננפה את הקמח ביחד עם אבקת האפיה ונוסיף לבלילה לסירוגין עם המים החמים,
כשסיימנו להטמיע הכל נעביר את הבלילה לתבנית.
לקרם הגבינה –
לאחר מכן באותה קערה שערבבנו את הבלילה נערבב את מצרכי הקרם לבלילה חלקה,
בעזרת 2 כפות נחלק את הקרם מעל הבצק שבתבנית,
נערבב עם קיסם את קרם הגבינה בבלילה הבחושה כמו עוגת שיש.
נכניס לתנור לאפיה של כ30-40 דקות עד הזהבה קלילה.
הגבינה יכולה לצאת מעט רוטטת אבל מתגבשת לאחר קירור.
מומלץ לקשט באבקת סוכר.
בהצלחה!