שושני שמרים אווריריות מלאות בקרם פטיסייר מושלם – האורחים ישתגעו מהם
מתכון מאת חני קונאשוילי
הרכיבים-
*כוס אוניברסלית 240 מ"ל
לבצק:
5 כוסות קמח
כף שמרים
חצי כוס סוכר
2 ביצים L
כוס חלב
100 גרם חמאה רכה
כפית מלח
כף שמן
לקרם פטיסייר:
כוס חלב
1/4 כוס שמנת מתוקה
2 שקיות סוכר וניל
1 מקל וניל
10 כפות סוכר
חצי כוס חלב
5 כפות קורנפלור
2 ביצים L טרופות
30 גרם חמאה רכה
איך מכינים-
לבצק –
נתחיל לערבב שמרים וקמח,
אחר כך נוסיף את שאר המרכיבים למעט המלח ונמשיך לערבל עוד כ4 דקות,
לאחר 4 דקות נוסיף את המלח ונטמיע לבצק,
אם הבצק יבש נוסיף מעט חלב.
נערבל עוד כ5 דקות ותוך כדי נפזר על הבצק כף שמן,
בסיום נעגל את הבצק לכדור ונכסה בשקית.
נכניס ללילה במקרר או לפחות ל4 שעות.
בשלב זה נעבור לקרם הפטיסייר-
בסיר יחסית קטן נכניס כוס חלב,
1/4 כוס שמנת מתוקה, 2 שקיות סוכר וניל,
מקל וניל ו10 כפות סוכר, נביא את הכל לרתיחה.
בזמן שמביאים לרתיחה נערבב היטב בקערה נפרדת
חצי כוס חלב, 5 כפות קורנפלור ו2 ביצים טרופות.
אחר כך כשתערובת החלב בסיר רותחת נוריד לרגע מהאש,
נשפוך מעט מתערובת החלב הקרה אל הסיר
ונערבב היטב עם מטרפה ידנית את הסיר תוך כדי להשוואת טמפרטורות.
לאחר מכן נוסיף לחלב החם את שאר תערובת החלב בקערה ונערבב ממש במהירות,
נחזיר לאש ונערבב כל הזמן עד להתעבות וקבלת בועות ורק אז נוריד מהאש
בסוף נוסיף 30 גרם חמאה תוך כדי ערבוב להטמעה בתערובת.
נעביר את הקרם לכלי זכוכית ומעליו נכסה בשקית שממש תיגע בקרם למניעת היווצרות של קרום.
נשמור את הקרם במקרר ונמתין לסיום המנוחה של הבצק.
הרכבת השושנים-
לאחר המנוחה במקרר נוציא ונחלק ל18 כדורים,
נניח את הכדורים למנוחה של כ15 דקות.
לאחר 15 דקות מנוחה נרדד כל כדור עם מעט קמח לעיגול,
נחרוץ כל עיגול ל3 פסים מהאמצע, האמצע צריך להישאר שלם.
נניח ככף מקרם הפטיסייר במרכז, נסגור לעלה מסביב לקרם ונהדק, כולל הידוק 3 העלים שנוצרו.
נסיים את השושני ונכסה את כולם בניילון להתפחה של כ30 דקות.
נחמם תנור מראש ל170 מעלות, נבריש את השושנים בביצה טרופה עם כף חלב ונפזר סוכר מעל בנדיבות.
נאפה את כולם במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה עד הזהבה יפה.
בהצלחה!
שושני שמרים במילוי קרם פטיסייר זה מושלם לחובבי המאפים:
מוכנים לזה ? השושנים האלו יתפסו אתכם לא מוכנים,
האווריריות של בצק השמרים ביחד עם קרם הפטיסייר העשיר פשוט מושלם לחובבי המתוקים והמאפים.
מתאים במיוחד לאירוח או סתם כפינוק עצמי באמצע השבוע,
לחובבי האפיה – זה בדיוק המקום להתנסות במתכון מעולה,
השושנים הן פרויקט אפיה מהנה ומאתגר,
שיאפשר לכם לשחק עם טעמים ומרקמים והתוצאה תהיה ייחודית וטעימה להפליא.