מאפה גבינות ותרד מבצק שקם רב תכליתי – התחננו אלי שאכין עוד
מתכון מאת Bilha Landau
הרכיבים-
חבילת מחמאה רכה 200 גרם
3 כוסות קמח תופח
גביע שמנת חמוצה
תפוח אדמה 1
קוביית גבינה מלוחה מפוררת
250 גרם גבינה לבנה 5%
חבילה של תרד קצוץ
ביצה 1 L
מלח
איך מכינים-
נלוש את המחמאה, הקמח התופח והשמנת החמוצה עד קבלת בצק אחיד וגמיש,
נכסה את הבצק ונניח למנוחה של כ30 דקות.
נעבור למילוי – נבשל את תפוחי האדמה במים רותחים עד התרככות,
במקביל נקצוץ את התרד ונחלוט אותו,
אני פשוט חיממתי את התרד במיקרו 5 דקות וסחטתי מהנוזלים (אפשר גם בדרך אחרת).
בקערה נקיה נמעך את תפוח האדמה לפירה,
נוסיף את התרד, גבינה לבנה, ביצה, מלח (כמות לפי טעמכם),
קוביית גבינה מלוחה מפוררת ונערבב הכל ביחד היטב,
מי שרוצה אפשר כמובן להוסיף עוד תבלינים שאוהבים.
לאחר המנוחה של הבצק נפריד ל3 חלקים,
על גבי משטח עבודה מקומח נפתח ונרדד כל חלק בעזרת מערוך,
נמרח בכל חלק 3 כפות מהמילוי ונגלגל לרולדה כל חלק בנפרד.
נחתוך את הרולדה לפרוסות שוות ונניח כל פרוסה הפוכה על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
נסדר לצורת שושנים ונמעך מעט כל שושנה, נבריש בביצה טרופה לפני האפיה.
נחמם תנור מראש ל190 מעלות ונאפה עד הזהבה בערך 40 דקות פלוס מינוס.
בהצלחה!
מאפה גבינות ותרד מדהים בקלות:
המאפה הזה הוא שילוב של הרבה רעיונות ותרבויות,
הוא יכול להזכיר לכם את הבורקס הטורקי
אבל הגאונות של המתכון בעצם טמונה בפשטות שלו.
בצק השקם הפשוט ביחד עם הטעם העשיר של המילוי הוא מעולה
ומתקבל פה מאפה שמתאים הן לארוחות משפחתיות וחגיגיות,
כנשנוש, חלק מארוחה קלה, הוא קל להכנה וגמיש להתאמה אישית.
בצק השקם המעולה:
בצק השק"ם הוא אחד הבצקים הפשוטים והאהובים ביותר במטבח הישראלי.
הוא נוצר בתקופת הצנע, בתקופה זו המרכיבים היו מצומצמים והמחירים היו מאוד גבוהים.
השקם שקם הוא בעצם ראשי תיבות של שלושת המרכיבים העיקריים – שמנת, קמח ומרגרינה.
אף על פי מקורו הצנוע, הבצק הזה הפך להיות רב תכליתי והוא מתאים לסוגים רבים של מאפים, מתוקים ומלוחים כאחד.
טיפים למתכון:
- גבינות – השתמשו בגבינה שאתם אוהבים או בכמה סוגי גבינות יחדיו, ריקוטה, פטה ובולגרית יתאימו במיוחד.
- ירקות – הוסיפו למילוי ירקות כמו פטריות, פלפל או זיתים, כמו כן עשבי תיבול טריים כגון פטרוזיליה ושמיר מאוד יוסיפו.
- תבלינים – ניתן להוסיף לתערובת עוד תבלינים שאוהבים, תימין, אורגנו, אגוז מוסקט הם רק חלק מהמון תבלינים שיתאימו בול.
- הגשה – נגיש את המאפה חם לצד סלט ירוק.