עוגת חלומות – לימון, אוכמניות וקראמבל פריך
מתכון מאת סיגלית עמגר
הרכיבים-
3 ביצים L בטמפרטורת החדר
3 ביצים L בטמפרטורת החדר
כוס סוכר
חצי כוס לימון סחוט + גרידה מלימון 1
3/4 כוס שמן
גביע שמנת חמוצה 200 גרם
שקית אבקת אפייה
2 כוסות קמח לבן מנופה
כפית תמצית וניל
חופן אוכמניות (קפואות)
לקראמבל:
כוס קמח
80 גרם חמאה קרה
2 כפות סוכר
איך מכינים-
לפני הכל נחמם תנור ל160 מעלות.
אחר כך נערבב בקערת מיקסר ביצים וסוכר,
נערבל בערך 7 דקות לבלילה תפוחה.
לאחר מכן נוסיף את השמן בזרם דק והדרגתי,
ננמיך למהירות איטית ונוסיף את השמנת החמוצה,
גרידת הלימון, כפית תמצית וניל ומיץ הלימון,
נמשיך לערבב קלות ונוסיף את אבקת האפייה
והקמח לסירגון עד שהקמח נטמע בתערובת,
חשוב לא לערבב יתר על המידה כדי שלא נקבל מרקם דחוס.
נשמן תבנית 22, נעביר את התערובת לתבנית ונפזר מלמעלה את האוכמניות.
לפני שנכניס לתנור נכין את הקראמבל-
בקערה נערבב את הקמח, החמאה ונסוכר,
נפורר למעין מרקם של קוסקוס בעזרת הידיים.
לבסוף נכניס את התבנית לתנור לאפיה של כ10 דקות,
לאחר 10 דקות אפיה נוציא את התבנית ונפזר מעל העוגה את פירורי הקראמבל,
נכניס שוב לתנור ונמשיך לאפות עוד כ40 דקות.
נוציא נצנן את העוגה ורק אז נחתוך.
בהצלחה!
עוגת לימון מהממת עם קראמבל ואוכמניות:
מחפשים עוגה שתהפוך כל אירוע לחלום?
עוגת הלימון הנפלאה עם האוכמניות העסיסיות והקראמבל הפריך,
היא בדיוק מה שלא ידעתם שאתם צריכים.
שילוב הטעמים של החמצמצות המתיקות והפריכות שגורם לכל ביס להיות חוויה בפני עצמה.
על הקראמבל:
הקראמבל הפריך מוסיף טקסטורה נהדרת לעוגה,
ומעניק לה מראה מושך יותר ומרקם שונה.
שילוב החמאה הקרה, הסוכר והקמח יוצר לנו פירורים שמתאימים בדיוק
באופן מופלא עם החמיצות של הלימון ומתיקות האוכמניות.
על האוכמניות:
האוכמניות מוסיפות לנו צבעוניות שהייתה חסרה,
הן יכולות להיות טריות או קפואות.
מה שבעיקר חשוב שצריך להקפיא אותן מראש אם משתמשים בקפואות,
אנחנו רוצים למנוע מהאוכמניות לשחרר נוזלים רבים מדי.