יש עוגיות טחינה רגילות ויש את אלה שעברו את כולם – מתכון מנצח ופשוט לעוגיות טחינה נמסות בפה
מתכון מאת ניצה אוזן
הרכיבים-
חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס אבקת סוכר (אפשר גם סוכר רגיל)
2 כוסות קמח
חצי כוס שמן
חצי שקית סוכר וניל
3 כפות שומשום
חצי שקית אבקת אפייה
שקדים שלמים או פרוסים לקישוט
איך מכינים-
לפני הכל נחמם תנור מראש ל180 מעלות.
נכניס את כל החומרים לקערה ונערבב הכל לתערובת אחידה,
לאחר מכן נניח את התערובת בצד למשך כ10 דקות.
נרפד תבנית תנור בנייר אפיה,
בידיים מעט רטובות נכדרר לכדורים ונניח על התבנית במרווחים.
במרכז כל כדור נלחץ מעט את השקד במרכז.
נכניס לתנור לאפיה במשך כ15 דקות.
בהצלחה! טעימות ביותר תיזהרו לא להתמכר
שינויים אפשריים לעוגיות:
- עוגיות טחינה ללא גלוטן – פשוט מאוד נחליף את הקמח הרגיל בקמח שקדים או קמח אחר ללא גלוטן.
- קטנות ומעוצבות – נעביר את התערובת לשקית זילוף עם צנטר ונזלף ליצירת עוגיות קטנות ומעוצבות.